Çubuk'ta Hindi ve Kaz Satışları Arttı - Son Dakika
Güncel

Çubuk'ta Hindi ve Kaz Satışları Arttı

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, yılbaşı öncesinde satışları artan hindi ve kazlar, 80 ile 120 TL arasında alıcı buluyor.

26.12.2013 19:37  Güncelleme: 19:53

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, yılbaşı öncesinde hindi ve kaz satışları arttı.

Çubuk'ta kurulan Perşembe Pazarı'nda yılbaşı öncesinde hindi ve kaz satışlarında artış yaşandı. Pazarda, hindi fiyatları, 80 ile 120 TL arasında değişiyor. Vatandaşlar, hindi fiyatlarının yüksek olmasından yakınıyor.

Kazın ağırlığına göre 60 ile 80 TL'ye satıldığı pazarda, tavuklar ise 20-30 liraya alıcı buluyor.

Kaz ve hindi yetiştiricisi Adem Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl, yılbaşı için vatandaşların kaz satın almayı tercih ettiğini söyledi.

Kaz etinin kış aylarında daha çok tüketildiğini belirten Bilgin, yetiştirdiği kazlardan başta İstanbul olmak üzere birçok şehre gönderdiğini dile getirdi.

Bilgin, "Bu sene 700 kaz yetiştirdim ve bugüne kadar 300'ünü sattım. Elimde 400 kaz kaldı. Onlar da yılbaşına kadar satılır" dedi.

Hindi yetiştiricisi Adem Çelik ise yılbaşı öncesinde hindi satışlarının arttığını belirterek, "Bu yıl 320 hindi yetiştirdim. Allah'a çok şükür çok iyi satış yaptık. Yaklaşık 100 kadar hindimiz kaldı, onu da birkaç gün içerisinde satarız" diye konuştu.

Yetiştiricilerden Naim Yalçın da beslediği 400 hindiden büyük bir kısmını sattığını dile getirerek, satışlardan çok memnun olduğunu söyledi.

Ziya Kocasoy adlı vatandaş ise bu bölgede yetiştirilen hindileri, doğal ortamda beslendikleri için gönül rahatlığıyla satın aldığını belirtti.

Çubuk\'ta Hindi ve Kaz Satışları Arttı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çubuk'ta Hindi ve Kaz Satışları Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement