Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Meclis Başkanı'nı Kabul Etti - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Meclis Başkanı'nı Kabul Etti

Erdoğan, Pakistan Ulusal Meclisi Başkanı Sadık'la buluştu. Sadık, yatırımlar için teşekkür ederken; Erdoğan "İşbirliğini daha yeni seviyelere çekmek için adımlarımız sürecek" dedi.

28.03.2017 23:26  Güncelleme: 08:58

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Ulusal Meclisi Başkanı Sardar Ayaz Sadık'ı Ankara Esenboğa Havaalanında kabul etti.

MECLİS BAŞKANI DA KATILDI

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, Türk parlamentosundaki Türkiye-Pakistan Parlamenter Dostluk Grubu Başkanı Sayın Muhammet Balta da kabulde hazır bulundu. Meclis Başkanı Ayaz Sadiq'a ise ziyarete Milli Meclis'teki Pakistan-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Muhammad Pervaiz Malik ve Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Sohail Mahmood'la geldi.

15 TEMMUZ'DAKİ DİRENİŞE OLAN HAYRANLIĞINI ANLATTI

15 Temmuz darbe girişimi sonrası dayanışma ve desteğin sürdüğüne dikkat çeken Meclis Başkanı Ayaz Sadiq, bu yasadışı eyleme karşı halkın gösterdiği ve dünya üzerindeki diğer halklar için ilham verici olan tarihi direnişe duyduğu hayranlığı dile getirdi.


YATIRIMLAR İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

Meclis Başkanı Ayaz Sadiq Başbakan Nawaz Sharif ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rehberliğinde daha da güçlenen Pakistan-Türkiye ilişkilerinin altını çizdi. İkili ekonomik ilişkileri mükemmel siyasi ilişkilerle aynı seviyeye getirmek için her iki tarafın kararlılıklarını dile getirdi. Serbest Ticaret Anlaşmasının (FTA) sonuçlandırılmasının bu bağlamda kritik bir rol oynayacağını belirtti. Meclis Başkanı ayrıca Türkiye'ye Pakistan'da büyüyen yatırımları için teşekkür etti, bunların her iki ülkenin halklarının refahına ve gelişmesine yönelik önemli bir katkı yaptığını da sözlerine ekledi.


ERDOĞAN: ADIMLAR DEVAM EDECEK

Türkiye-Pakistan ilişkisindeki istikrarlı büyümeye dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan siyasi, ekonomik, ticari, savunma, savunma sanayi ve kültürel işbirliğini daha yeni seviyelere çekmek için adımların atılmasına devam edileceğini belirtti. İslamabad'daki 13. Ekonomik Koordinasyon Kuruluşu (ECO) Zirvesine katılmak için Pakistan'a yaptığı son ziyareti hatırlatarak, bu zirvenin yarattığı momentumun bölgesel ülkelerin ekonomik inisiyatiflerine daha da derinlik kazandırmasını ümit etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ikili ilişkileri daha da güçlendirmek için kararlılığını bir kez daha dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Meclis Başkanı\'nı Kabul Etti
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Meclis Başkanı'nı Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement