Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Hayvan Pazarına Talip - Son Dakika
Güncel

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Hayvan Pazarına Talip

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Hayvan Pazarına Talip

Bursa İli Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği, İnegöl'e kazandırılacak yeni hayvan pazarının yapım ve işletmesine talip oldu.

27.03.2013 15:45

İnegöl Belediyesi'nin Mesudiye Mahallesindeki hayvan pazarını bulunduğu yerden kaldırıp daha modern bir şekilde başka bir bölgeye taşıma düşüncesinden hareketle, Bursa İli Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği, İnegöl'e kazandırılacak yeni hayvan pazarının yapım ve işletmesine talip oldu. Bu kapsamda, içerisinde Uludağ Üniversitesinden akademik bir kadronun da yer aldığı birlik üyeleri İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Birlik Başkanı Yıldırım ORAN, birliklerinin hissedarı olduğu BURBİRTEK Ltd. Şti. ve Uludağ Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (ULUTEK) akademik kadrosu ile İnegöl Hayvan Pazarı için bir proje geliştirmek istediklerini belirterek; "Dünyanın en güzel, en kullanılabilir ve en fonksiyonel hayvan pazarını İnegöl ilçemize kazandırmak istiyoruz. Başkanımızdan, konunun detaylarını öğrenmeye ve ne yapabilirizi konuşmaya geldik. Uludağ Üniversitesinden hocalarımız da konuyla alakalı bir çalışma yapacaklar. Sayın başkanımızdan Hayvan Pazarı ile alakalı desteklerini ve ilgilerini istirham ediyoruz." dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen ve Zabıta Müdürü Hüseyin Kurt'un da hazır bulunduğu ziyarette konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş; birlik başkan ve üyeleri, Burbirtek bünyesinde faaliyet gösteren veteriner ve ziraat fakültelerinden akademisyenleri ağırladıklarını belirterek; "Kendileri ile bir sürenden beri görüşmelerimiz devam ediyor. İnegöl'ümüzün mezbahanesi şehrin batısında fakat giderek fonksiyonunu yitirmiş durumda. İnegöl'ümüzün hayvan pazarı ise şehrin kuzey doğusunda Mesudiye mahallesinin arkasında ve bölge itibariyle okul ile yan yana olduğu için okul ve mahallemizde bu işten mağdur. Mezbahanemiz ile alakalı kısa bir süre önce meclis kararı almıştık. Süreç ilerliyor. Temennimiz odur ki kasaplar temin tevzi kooperatifi ile beraber İnegöl'ümüze yakışan çok modern mezbahanenin yapılmasıdır" dedi.

Hayvan pazarı ile mezbahneyi yan yana getirip çok modern bir hayvan pazarı kazandırmak gibi bir düşünceleri olduğunu dile getiren Başkan Aktaş; bunu yaparken de yap işlet devret modeli veya kanunların ön gördüğü şekilde neler yapılabilir konusunda istişareler yaptıklarını ifade etti. Konuyla ilgili bir dizi çalışmaların yapılacağını ve bu çalışmaların kamuoyu ile paylaşılacağını belirten Aktaş; "Mobilyası kaplıca ve tarımıyla meşhur İnegöl'ümüz köftesiyle de meşhur. Hedefimiz; köftenin hammaddesi olan etin sağlıklı bir şekilde, gerek yetiştirilmesi gerekse hayvanın kesilmesi, işlenmesi ile alakalı tüm süreçlerin sağlıklı ortamlarda yapılabilmesidir" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Hayvan Pazarına Talip - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement