Darbe Girişiminin İzini "Kalbinde" Taşıyacak - Son Dakika
Güncel

Darbe Girişiminin İzini "Kalbinde" Taşıyacak

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığı önünde yaralanan 49 yaşındaki Ramazan Öztaş'ın röportaj öncesi görüntüleri Öztaş'ın açıklamaları Darbe girişiminin izini "kalbinde" taşıyacak Genelkurmay Başkanlığı önünde göğsüne şarapnel parçası isabet eden Ramazan Öztaş, bundan sonraki yaşamında darbenin izini göğsünde taşımak zorunda Öztaş: "Tankların üzerine çıktık. Arkada iki tank vardı, onların içinde rütbeliler vardı, öndekiler astsubaydı.

19.07.2016 12:54

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığı önünde yaralanan 49 yaşındaki Ramazan Öztaş'ın röportaj öncesi görüntüleri

Öztaş'ın açıklamaları Darbe girişiminin izini "kalbinde" taşıyacak

Genelkurmay Başkanlığı önünde göğsüne şarapnel parçası isabet eden Ramazan Öztaş, bundan sonraki yaşamında darbenin izini göğsünde taşımak zorunda

Öztaş:

"Tankların üzerine çıktık. Arkada iki tank vardı, onların içinde rütbeliler vardı, öndekiler astsubaydı. Onlardan biri, 'Ağabey önümüzde durun, gitmeyin, biz emir kuluyuz, siz göndermemiş olun bizi' dedi"

YILDIZ NEVİN GÜNDOĞMUŞ - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığı önünde yaralanan 49 yaşındaki Ramazan Öztaş, yaşamını, kalbine yakın bir yere isabet eden şarapnel parçasıyla sürdürecek.

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan mobilyacı Öztaş, 15 Temmuz'da yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Öztaş, haberleri duyar duymaz Keçiören'den yola çıktıklarını belirterek, Gençlik Caddesi'nden Necatibey Caddesi'ne gelen kavşakta tankları görerek, önüne geçtiklerini söyledi.

Tanklardan ikisinin araçları ezerek kaçtığını aktaran Öztaş, şöyle devam etti:

"Tankların üzerine çıktık. Arkada iki tank vardı. Onların içinde rütbeliler vardı, öndekiler astsubaydı. Öndekilere yalvardık, yakardık, 'Biz de Türk evladıyız, biz de bu vatanın evladıyız' dedik. Onlardan biri, 'Ağabey önümüzde durun, gitmeyin. Biz emir kuluyuz, siz göndermemiş olun bizi' dedi. Arkada bir albay vardı, geldi, emir verdi. Emir verdiği tanklardan biri 10 arabanın üzerinden geçti, orada bir adamı ezdi. Ben daha sonra albaya sarıldım, yakaladım. Polis, 'Biz hallederiz' dedi, aldı. Daha sonra o tankları aldık. İçindekileri de tankları da polislere teslim ettik."

Tankların içerisinden kendilerine ateş edilmediğine dikkati çeken Öztaş, ancak çevreden ateş açanlar olduğunu belirtti.

Daha sonra Genelkurmay Başkanlığının önüne gittiklerini ve 500 kişilik bir grupla içeriye girmeye çalıştıklarını anlatan Öztaş, "Orada üzerimize hem mermi sıktılar hem de bomba attılar. Ben o bombayla omzumdan ve göğsümden yaralandım. Göğsümde şarapnel kaldı, kalbe yakın olduğu için müdahale edemiyorlar." dedi.

"Tankın önüne yatacak kadar deli cesaretli"

Olay anında yaşadığı duygu yoğunluğunu, "tek başına tankın önüne yatacak kadar deli cesaretli" olarak tanımlayan Öztaş, "12 Eylül'ü de yaşadık. O zaman herkesi topladılar ama yukarıdan halka kurşun sıkmadılar, tankla üstünden geçmediler. Darbeyi tabii ki tasvip etmiyorum ama buradaki düpedüz terör. Allah ne verdiyse sıkıyorlar. Allah bir daha bunları devletimize yaşatmasın. Biz dara düşünce tek yumruk oluyoruz. Biz böyle bir milletiz. Bizi bölemezler, bundan sonra dost da düşman da bunu öğrenmiş oldu. Milletimize geçmiş olsun." sözlerine yer verdi.

Darbe Girişiminin İzini "Kalbinde" Taşıyacak
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Darbe Girişiminin İzini 'Kalbinde' Taşıyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement