DAÜ'den Banu Avar Geçti - Son Dakika
Güncel

DAÜ'den Banu Avar Geçti

DAÜ\'den Banu Avar Geçti

DAÜ İletişim Kulübü'nün düzenlediği söyleşide konuşan ünlü TV habercisi Banu Avar, televizyon haber programcılığı konusundaki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

30.03.2012 22:15  Güncelleme: 22:13

Salona girer girmez ben de sizin gibiyim mesajını tüm salona hakim kılan Banu Avar, sempatik ve bir o kadar da dik duran tavrıyla dikkat çekti.

Konuşmasına başlamadan önce öğrencilere yaptığı çalışmalardan oluşan kısa bir belgesel izleten Avar, geçmişten günümüze gelinen diplomatik, ekonomik ve siyasal hareketliliğin nasıl bir yolda ilerlediğini anlattı. Özellikle Arap Baharı üzerinde duran Avar, Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrencilerin bu süreci daha dikkatli izlemelerinin ve medyayı iyi analiz etmelerinin altını çizdi.

Medyada, "survivor" tipi formata sahip programların halkı tembelleştirdiğini, daha analitik bir bakış açısından çok sunulanı hazmetme bilincine sürüklediğini vurguladı. Özellikle Türkiye ve Çin Halk Cumhuriyeti arasında kalan coğrafyada zengin kültürler kadar, yer üstü ve yer altı zenginliklerinin de olduğunu ve bu zenginliklerin bir takım küresel oyunlarla postmodern sömürge haline getirilmeye çalışıldığını anlatan Avar, bölge insanının daha akıllı ve sağduyulu davranması gerektiğini vurguladı.

Konuşmanın ardından, DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, Banu Avar'a İletişim Kulübü'nün teşekkür plaketini takdim etti. Öğrencilerle hatıra fotoğrafı da çektiren Avar, daha sonra kitaplarını imzaladı. İçten ve samimi davranan Banu Avar, öğrencilerin her sorusunu yanıtladı. Doğu Akdeniz Üniversitesi'ne daha önce de gelen Avar'ın yine memnun ve mutlu bir şekilde ayrıldığı gözlerden kaçmadı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel DAÜ'den Banu Avar Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement