DBP Husumetli İki Aileyi Barıştırdı - Son Dakika
Güncel

DBP Husumetli İki Aileyi Barıştırdı

DBP Husumetli İki Aileyi Barıştırdı

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır Bağlar İçe Örgütü, Bağlar'da husumetli iki aileyi barıştırdı.

08.10.2015 15:44

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Bağlar İçe Örgütü, Bağlar'da husumetli iki aileyi barıştırdı. Bağlar'a bağlı Fatih Mahallesi'nde bir ay önce iki aile arasında yaşanan kavga nedeniyle bir kişi yaralanmıştı. Bu olay üzerine iki aile ile temasa geçen DBP Bağlar İlçe Örgütü ve Fatih Mahalle Meclisi aileleri barıştırdı.

DBP'nin ikna çabaları sonucu barışmayı kabul eden Taruk ve İhsan Erman aileleri kendi evlerinde bir araya getirildi. Barış ziyaretine DBP Bağlar İlçe Eş Başkanı Ramazan Dengiz ve DBP Bağlar Yöneticisi Muharrem Yıldırım ile Fatih Mahallesi Meclisi yöneticileri katıldı. Kuran'ı Kerim ve duaların okunduğu barış ziyaretinde konuşan DBP Bağlar İlçe Yöneticisi Muharrem Yıldırım, 35 günlük Kürt çocuklarının terörist ilan edilerek öldürüldüğü, gençlerin katledildikten sonra panzerlerin arkasına bağlanarak yerlerde sürüklendiği Kürdistan'da böylesi kavgaların kabul edilemez olduğunu söyledi.

Husumetli iki ailenin barıştırılmasının sevincini yaşadıklarını ifade eden DBP Bağlar İlçe Eş Başkanı Ramazan Dazlak da, kirli bir savaşın içinde olduklarını belirterek, "Halkların özgürlüğü ve barışı için her gün gözünü kırpmadan bedenlerini siper eden ve can veren gençlerimizi toprağa veriyoruz. Bu savaşın ortasında böylesi kavgaların yaşanmasını parti olarak kesinlikle doğru bulmuyoruz. Umut ediyorum ki, bu iki ailenin barışması daha güzel günlere vesile olur" diye konuştu.

Konuşmaların ardından her iki aile bireyleri tokalaşarak husumete son verildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel DBP Husumetli İki Aileyi Barıştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement