Deaş'tan Kaçanların Çilesi Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Deaş'tan Kaçanların Çilesi Devam Ediyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Sığınmacıların kamyonlardan inmesi Sığınmacıların toplandığı Mektep Halit Bölgesi Sığınmacı çocuk Harun Reşit ile röportaj Sığınmacılardan Layla Cemil ile röportaj Kerkük'ün güneyindeki Peşmerge gücü 1.

14.12.2016 23:38

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Sığınmacıların kamyonlardan inmesi

Sığınmacıların toplandığı Mektep Halit Bölgesi

Sığınmacı çocuk Harun Reşit ile röportaj

Sığınmacılardan Layla Cemil ile röportaj

Kerkük'ün güneyindeki Peşmerge gücü 1. Alay komutanı Halmat Ramazan ile röportaj

Irak'ın Kerkük kentinin güneyinde bulunan ve iki buçuk yıldan beri terör örgütü DEAŞ'ın kontrolündeki Havice ilçesine bağlı Rıyad ve Reşad nahiyeleri ve nahiyelere bağlı köylerdeki sivillerin güvenli bölgelere kaçış çilesi devam ederken, bugün aralarında 10'dan fazla engellinin de bulunduğu 719 kişi Kerkük'ün güneyindeki peşmerge güçlerine sığındı.

Rıyad halkından Layla Cemil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DEAŞ militanlarının kötü uygulamalarından kaçmak için yanlarına yaşlı ve engellilerini aldıklarını belirtti.

"Dün gece yarısı yollara düştük ve tam yirmi saattir yollardayız." diyen Cemil, "Yanımızda 10 engelli yakınımız var. Bunları bu uzun yolda nasıl taşıdığımızı da anlamadık. Allah bize yardım etti. En çok DEAŞ militanlarının bizi vurmasından korktuk. Öğleden sonra Kerkük sınırına geldik." dedi.

Reşad nahiyesine bağlı Ramla köyünden ailesiyle kaçan ve yanında kuşlarını da getiren 8 yaşındaki Harun Reşit de DEAŞ militanlarından korktukları için okulu terk ettiklerini ifade ederek,"Kuşlarımı da yanımda getirdim. Köyde, ne bize ne de bu kuşlara yiyecek hiçbir şey kalmadı. Ölecekler diye yanımda getirdim. DEAŞ militanları bize okullarda ders yerine silah ve silah kullanımı eğitimi vermeye başladılar." diye konuştu.

Kerkük'ün güneyindeki Peşmerge gücü 1. Alay komutanı Halmat Ramazan da, "Bugün akşama doğru 10'u engelli, 329'u çocuk, 205'i kadın ve 175'i erkek toplam 719 kişi bize sığındılar. Son bir ayın tek seferinde bize sığınanların en kalabalık grubu bunlar." dedi.

Deaş\'tan Kaçanların Çilesi Devam Ediyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Deaş'tan Kaçanların Çilesi Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement