Demirbaş'ın İftarına Fransız Komünistler de Katıldı - Son Dakika
Güncel

Demirbaş'ın İftarına Fransız Komünistler de Katıldı

Demirbaş\'ın İftarına Fransız Komünistler de Katıldı

Diyarbakır merkez Sur İlçesi Belediye Belediye Başkanı BDP'li Abdullah Demirbaş'ın dün akşam gazetecilere verdiği iftara Fransa Komünist Partisi milletvekilleri Sylvie Jan ve eşi Michel Laurent de katıldı.

09.08.2011 12:41

Diyarbakır merkez Sur İlçesi Belediye Belediye Başkanı BDP'li Abdullah Demirbaş'ın dün akşam gazetecilere verdiği iftara Fransa Komünist Partisi milletvekilleri Sylvie Jan ve eşi Michel Laurent de katıldı.

Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi (KCK/TM) davasından tutuklu yargılanırken, hastalığı nedeniyle serbest bırakılan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, dün akşam tarihi Erdebil Köşkü'nde Diyarbakır'da görev yapan gazetecilere iftar verdi.

Demirbaş, Fransa Komünist Partisi'nin Uluslararası Komite Üyesi Milletvekilleri Sylvie Jan ve eşi Michel Laurent'in de katıldığı iftarda, cezaevinde kaldığı süre içinde yaşadığı bazı anılarını anlattı. Milletvekiliği düşürülen Hatip Dicle ve Dicle Belediye Başkanı Abdullah Akengin ile aynı koğuşta kaldıklarını belirten Başkan Demirbaş şunları söyledi:

"Hatip Dicle, hastalığımı bildiği için özel mönüler hazırlardı. Sarmısak, yoğurtla hazırladığı yemekler beni rahatlatıyordu. Voleybol topumuzun havası indiği zaman nasıl şişireceğimizi bilmezdik. Dicle Belediye Başkanı Abdullah Akengin de çok akıllı biriydi. Pet kola şişelerini ortadan keserdi. bir tarafına balon bağlayıp, ağzını da sibopun üstüne koyarak pompa gibi topu şişirirdi. Çay ocağında soğuk mezelerle tatlı yapardı. Ama tamamiyle soğuk. Yani içerdeyken bile hiç bir zaman çözümsüz kalmadık. "

'FRANSA'DA GAZETELER DAHA BAĞIMSIZ'

Fransız Komünist Partisi Milletvekili Michel Laurent de, Fransa'da gazete tirajlarının Türkiye'deki kadar yüksek olmadığını belirterek, Fransızların daha çok internet üzerinden gazeteleri okuduğunu söyledi. Fransa'da hükümetin gazetelere destek verdiğini, ancak bu miktarın çok az olduğunu anlatan Laurent, "Bu nedenle hükümetin gazeteler üzerinde pek etkisi yok. Gazeteler daha bağımsız. Gazeteler üzerinde bir sansür yok. Ama gazete yöneticileri kendi içlerinde bir otosansür uygulayabiliyor" şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLİYOR

Haber: Mehmet TÜRK- Selim KAYA/Diyarbakır, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Demirbaş'ın İftarına Fransız Komünistler de Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement