Denizli'nin İkinci Vadisi Sevindik'e - Son Dakika
Güncel

Denizli'nin İkinci Vadisi Sevindik'e

Denizli\'nin İkinci Vadisi Sevindik\'e

Denizli Belediyesi'nin kentin ikinci vadi projesi olan Sevindik Vadisi'nin temeli törenle atıldı.

25.03.2013 15:42  Güncelleme: 16:35

6 ay içinde tamamlanacak olan projede 92 bin 200 metrekare alana spor alanları, sosyal donatılar, yeşil alanlar, paten pisti ve çocuk oyun alanları yapılacak.

Aktepe Mahallesi'nde yapımı süren Ak Vadi'nin ardından Denizli Belediyesi'nin ikinci vadi projesi olan Sevindik Vadi Parkı'nın temeli törenle atıldı. Törene Vali Abdülkadir Demir, Ak Parti Milletvekili Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Nurcan Dalbudak, Belediye Başkanı Ak Partili Osman Zolan, Ak Parti İl Başkanı Avni Örki ile davetliler ve vatandaşlar katıldı. Başkan Zolan, 8 yıldır Denizli'nin dört bir yanına büyük parklar yaptıklarını sıranın vadi projelerine geldiğini belirtti. Sevindik Vadi Parkı'nın 92 bin 200 metrekare alana yapılacağını ve altı ay içinde bitirileceğini kaydeden Zolan, "Verdiğimiz sözleri yerine getirmeye devam ediyoruz. Bundan 9 yıl önce yeşile hasrettik. Milletvekilimiz Nihat Zeybekci'nin başlattığı park yapımını bizler sürdürüyoruz. 2004'te kişi başına 2 metrekare yeşil alan vardı, şimdi ise 10 metrekareye çıktı. Ak Vadi ve Sevindik Vadi projeleri de bitince bu oran 12 metrekareye ulaşacak. Sadece bu bölgedeki vatandaşlarımız değil Denizli'nin tamamı burada günlerini geçirmek isteyecek. Sevindik Vadi'de 500 metre kızak, 3 tenis kortu, basketbol ve futbol sahası olacak. Oyun treni, kelebek vadisi, golf alanı yer alacak" dedi.

Ak Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli'nin Türkiye'nin vizyon kenti olmasını projelerle hayata geçirdiklerini dile getirip, "Eskiden bu mahalleye geldiğimizde park ve lise istenirdi. Şimdi 3 lise ve vadi projesi var. O zaman da söylediğimiz gibi güneş doğudan doğmaya devam edecek. Buradaki çocuklarımız diğer mahallelerde ne varsa aynısına sahip oldu ve olmaya da devam ediyor. Bu ovada Laodikya'da, Sevindik'te, Sümer'de, Kaleiçi'nde, Bayramyeri'nde, valilik ve belediye önünde bu hayalimizi görüyorsunuz. Biz bu hikayeyi 9 yıl önce yazdık. Buralarda her şey daha güzel olacak" diye konuştu.

Vali Abdülkadir Demir, Türkiye'de model olacak belediyeciliğin Denizli'de sergilendiğini kaydedip, "Kentin başarısı, şehrin en uç noktasında yaşayanların, merkezde yaşayanlar kadar hizmet almasıyla ölçülür. Türkiye'de model olarak seçilebilecek bir belediyecilik Denizli'de yapılıyor. Ama yapılacak çok iş var. Kamu kurumları olarak, bu işleri en güzeliyle yapmak zorundayız" dedi.

Konuşmaların ardından Sevindik Vadi Projesi'nin temeli protokol üyeleri tarafından atıldı. Sevindik Vadi'de yaprak bitki gösteri alanı, su oyunları alanı, kafetarya, seyir terasları, tarih bahçesi, mini golf alanı, spor alanı, sosyal tesis, paintball alanı, oyun treni, ağaç altı oturma meydanı, yeşil amfi, paten pisti, yeşil labirentler, çocuk oyun macera alanları, tırmanma oyun alanları, jimnastik platformu, koşu ve yürüyüş parkurları, bisiklet parkuru, dinlenme alanları, şelale ve su öğeleri, kelebek vadisi ve otopark alanları bulunacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli'nin İkinci Vadisi Sevindik'e - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement