DEP Eski Milletvekili Alınak Mahkemeye Kürtçe Yazılı Savunma Verdi - Son Dakika
Güncel

DEP Eski Milletvekili Alınak Mahkemeye Kürtçe Yazılı Savunma Verdi

DEP Eski Milletvekili Alınak Mahkemeye Kürtçe Yazılı Savunma Verdi

Mahmut Alınak, 4 Yıl Önce Başbakan Tayyip Erdoğan'a Gönderdiği Kars'ın Sorunlarını İçeren Kürtçe Dilekçeyle İlgili Yargılandığı Birinci Asliye Ceza Mahkemesi'ne, Kürtçe Yazılı Savunma Verdi.

23.12.2010 18:22

DEP eski Milletvekili ve BDP üyesi Mahmut Alınak, 4 yıl önce Başbakan Tayyip Erdoğan'a gönderdiği Kars'ın sorunlarını içeren Kürtçe dilekçeyle ilgili yargılandığı Birinci Asliye Ceza Mahkemesi'ne, Kürtçe yazılı savunma verdi.

Kapatılan DEP'in eski milletvekillerinden Mahmut Alınak, DTP Kars İl Başkanı iken Başbakan Tayyip Erdoğan'a Kürtçe dilekçe yazdığı gerekçesiyle 'siyasi partiler kanununa muhalefet' suçundan 26 Şubat 2008 günü altı ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay'ın yerel mahkemenin kararını eksik inceleme nedeniyle geri göndermesi üzerine bugün (23 Aralık) yapılan duruşmada Alınak, savunmasını Kürtçe yazılı dilekçeyle yaptı.

Mahkeme sonrası bir açıklama yapan Mahmut Alınak, mahkeme verdiği Kürtçe dilekçeyi okudu. Daha sonra Alınak Türkçe olarak "Mahkemeye Kürtçe savunma dilekçesi verdim. Mahkeme Kürtçe savunma dilekçesini alıp dosyaya koydu. Ancak mahkeme heyeti, Kürtçe bilmediği için dilekçenin mahiyeti hakkında bilgi sahibi olamadı. Fakat dilekçenin tercüme edilmesi konusunda da her hangi bir karar vermedi. Savunmam soruldu. Ben Kürtçe savunma yapacağımı belirttim ve Kürtçe yapacağım savunmanın esas alınmasını istedim. Ancak mahkeme benim bu talebimi kabul etmedi. Duruşmayı da eksik işlemlerin tamamlanması için erteledi" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DEP Eski Milletvekili Alınak Mahkemeye Kürtçe Yazılı Savunma Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement