Desav Başkanı Prof.dr. Ban Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Desav Başkanı Prof.dr. Ban Açıklaması

Desav Başkanı Prof.dr. Ban Açıklaması

Dünya Ekonomik ve Stratejik Araştırmalar Vakfı (DESAV) Başkanı Prof.Dr.Ünsal Ban, “Maalesef geride bıraktığımız haftada, ağırlık olarak finansal araçları hedef alan ekonomik suikastların yerini fiili saldırılara bırakmış olduğunu görüyoruz”dedi.Prof.Dr. Ban, Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı, bir terör saldırısı sonucu şehit olmasıyla ilgili; “Bizler, millet olarak bir bütün olduk, terörü lanetledik.

06.04.2015 10:59

Dünya Ekonomik ve Stratejik Araştırmalar Vakfı (DESAV) Başkanı Prof.Dr. Ünsal Ban, "Maalesef geride bıraktığımız haftada, ağırlık olarak finansal araçları hedef alan ekonomik suikastların yerini fiili saldırılara bırakmış olduğunu görüyoruz"dedi.

Prof.Dr. Ban, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı, bir terör saldırısı sonucu şehit olmasıyla ilgili; "Bizler, millet olarak bir bütün olduk, terörü lanetledik. Terörün sona erdirilmesi konusundaki kararlılığımızı bir kez daha ortaya koyduk. Bazı basın-yayın kuruluşları ile bazı muhalefet partilerinin genel başkanları ise, milletimizin acısını paylaşmak yerine içinde bulunduğumuz hassas durumdan faydalanarak ortalığı karıştırmak ve ülkemizi kargaşa ortamına sürüklemek istediler.

'Eylemci' olarak işaret ettikleri teröristleri, bir tek kahraman ilan etmedikleri kaldı. Her fırsatta özgürlükten dem vurup insan haklarından bahsedenler, her nedense Şehit Savcımız'ın cenazesine dahi katılmadılar "ifadesini kullandı.

ARTARAK DEVAM EDECEK

Prof.Dr. Ban, tüm bu olayların seçimlerin yapılacağı 7 Haziran tarihine kadar fiili saldırılar olarak artarak devam edeceğinin altını çizdi.

Ban, müdahale sürecinin farklı bir boyuta geçtiğini vurgulayarak şunları kaydetti: "Ekonomik suikastlar başarısız olunca fiili saldırılar devreye sokulmuş durumda… Bilindiği üzere, organize ettikleri ekonomik suikastlarla faiz, dolar, borsayı, bankacılık sektörünü hedef alan güç odakları, ülkemizde ekonomik kriz var algısı oluşturarak seçimleri manipüle etmeye çalışıyordu. Bu süreçte, ülkemize karşı gerçekleştirilen her finansal saldırı sonuçsuz kalırken, daha saldırgan ve direkt yöntemler devreye sokuluyordu. Tabii bu durum da hataların artmasına neden oluyordu.

Mesela, doğrudan bankacılık sektörümüzü hedef alan müdahalelerde, kullanılan araç ve yöntemlerdeki kurgunun zayıflığı, bir yandan operasyonun arkasındaki güçlerin panik içerisinde olduğuna işaret ediyor, diğer yandan da fiili saldırıların başlayacağına yönelik ipuçları veriyordu."

YENİ HEDEF DOĞRUDAN "VATANDAŞ" OLACAK

Prof.Dr. Ban, onca girişime rağmen ekonomik yönden abluka altına alınamamış olan ülkemizde yeni hedefin "doğrudan vatandaş" olacağını söyledi. Ban, "Bu kapsamda, geride bıraktığımız haftada yaşadığımız elektrik kesintisine, uçaklarımıza yapılan bomba ihbarlarına ve güvenlik güçlerimize saldırılara benzer olaylar ön plana çıkacak"dedi.

PANİĞE GEREK YOK

Kritik bir sürece girildiğini önemle vurgulayarak, herkesi sağduyulu olmaya çağıran Prof. Dr. Ban; "Yaşanması muhtemel olaylar ile kargaşa amacı güdüleceğinden, süreç içerisinde sükünetimizi korumamız ve düşünerek hareket etmemiz gerekiyor. Dahası, birtakım basın-yayın kuruluşları ile bazı siyasi liderlerin kaos çağrılarına da dikkate almayarak olağan yaşantımıza devam etmemiz büyük önem taşıyor. Ülkemizin önündeki engellerin yıkılmasını sağlayacak olan 7 Haziran seçimleri, dış güçler açısından ülkemiz üzerindeki etkinliklerinin tamamen kaybolması anlamına geliyor. Uzatmaları oynuyorlar… Bundan dolayı, daha agresif müdahaleler organize ediyor, bunun doğal sonucu olarak hata üzerine hata yapıyorlar." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Desav Başkanı Prof.dr. Ban Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement