Dev Dalgalarla Dalga Geçtiler - Son Dakika
Güncel

Dev Dalgalarla Dalga Geçtiler

Dev Dalgalarla Dalga Geçtiler

Zonguldak'ın Kapuz Plajı'nda yüzen bir grup genç, dev dalgalarla adeta dalga geçerken, olimpiyat yarışlarının ünlü yüzücülerine meydan okudu.

30.08.2012 10:27

Zonguldak'ın Kapuz Plajı'nda yüzen bir grup genç, dev dalgalarla adeta dalga geçerken, olimpiyat yarışlarının ünlü yüzücülerine meydan okudu.

Kapuz Plajı'nda yüzen bir grup genç, Karadeniz'in azgın ve hırçın dalgalarını eğlenceye çevirdi. Gençler, Zonguldak'ın sahil kesimlerini vuran ve büyük tahribat veren dalgalarla adeta dalga geçti. Ürkütücü ve azgın dalgalar arasına kendilerini bırakan gençler, zaman zaman dalgalarla sahile sürüklendi. Saatlerce boyu 4 metreyi aşan dalgalara karşı yüzen gençler, olimpiyatlarda 22 madalya ile en çok madalya kazanan sürücü ünvanına sahip ABD'li Michael Phelps ve 2012 Londra olimpiyatlarında yarışan birbirinden ünlü yüzücülere meydan okudu. Gençler, "Havuzda herkes yüzer, gelsinler bir de burada yüzsünler de görelim. Karadenizli ise bu dalgalarda yüzerler. Karadenizli değilseler yüzemezler. Biz çocukluğumuzdan beri buralarda yüzüyoruz. Hangi olimpiyat yüzücüsü gelsin buraya, bizi de geçsin de görelim" diye konuştu. Dalgalarla mücadele içerisinde geçen birkaç dakikada, bir sporcunun 2 saatte harcadığı enerjiyi harcadığını ileri süren gençler, dalgalara karşı yüzebilmek için kondisyon gerekli olduğunu savundu. Özellikle sporculara dalgaları tavsiye eden gençler, "Tüm herkesi dalgalara karşı yüzmeyi öneririz. Çünkü, en güzel adrenalin burada. Hem de spor yapıyorsunuz. Kondisyon önemli ama, burada çok da güzel antrenman yapılıyor" dedi.

Ürkütücü dalgalara karşı yüzen gençlere, plaja aileleri ile gelen bazı çocukların da eşlik etmesi dikkat çekti. Boylarından büyük dalgalara karşı atlayan çocuklar, sahildeki ve dalgaların sürüklediği kumlardan yakındı. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dev Dalgalarla Dalga Geçtiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement