Dha Dış - 23 Nisan Ukrayna'da Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Dha Dış - 23 Nisan Ukrayna'da Coşkuyla Kutlandı

Dha DIŞ - 23 Nisan Ukrayna'da coşkuyla kutlandıSonat KEREM, KİEV, (DHA) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlenen etkinlikle kutlandı.

21.04.2019 15:06

Dha DIŞ - 23 Nisan Ukrayna'da coşkuyla kutlandı

Sonat KEREM, KİEV, (DHA) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçiliği ikametgahında 23 Nisan nedeniyle düzenlenen etkinliğe 200'e yakın davetli katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçisi Yağmur Güldere, etkinliğin açılışında 23 Nisan'ın anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaparak, konuklara teşekkür etti.

Ardından çocuklar halk oyunları ve dans gösterileri sundu, çocuk korosu sahne aldı. Kırım Tatarı çocukların geleneksel kıyafetlerle yaptığı dans gösterileri beğeni topladı. Çocuklar için ayrıca animatörler eşliğinde çeşitli aktiviteler düzenlendi.

Büyükelçi Güldere ile Kiev Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ender Korkmaz, Türkçe yarışmasında dereceye giren Ukraynalı çocuklara hediyelerini takdim etti.

Büyükelçi Güldere, etkinliğe sponsor olan şirket ve kurumların temsilcilerini de sahneye davet ederek tek tek hepsine teşekkür etti.

Davetlilere Türk yemekleri ve tatlıları ikram edilen etkinlik, pasta kesilmesinin ve çocuklara çeşitli hediyelerin dağıtılmasının ardından son buldu.

Dha Dış - 23 Nisan Ukrayna\'da Coşkuyla Kutlandı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Dış - 23 Nisan Ukrayna'da Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement