Dicle'ye Oy Verdi, "Hak Gaspı" İddiasıyla İHD'ye Başvurdu - Son Dakika
Güncel

Dicle'ye Oy Verdi, "Hak Gaspı" İddiasıyla İHD'ye Başvurdu

Dicle\'ye Oy Verdi, "Hak Gaspı" İddiasıyla İHD\'ye Başvurdu

Hatip Dicle'ye oy verdiğini söyleyen Mehmet Tahir Eleftoz, oy verdiği adayın vekilliğinin düşürülmesiyle hak gaspına uğradığını belirterek, İHD Diyarbakır Şubesi'ne başvurdu.

25.06.2011 14:25

YSK tarafından Diyarbakır Bağımsız milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle'ye oy verdiğini söyleyen Mehmet Tahir Eleftoz, oy verdiği adayın vekilliğinin düşürülmesi ve yerine başka partinin adayının milletvekili seçilmesiyle hak gaspına uğradığını belirterek, İHD Diyarbakır Şubesi'ne başvurdu. Kendilerine yapılan başvuruyu değerlendiren İHD Diyarbakır Şube Sekreteri Raci Bilici, YSK'nın kararı üzerine kentte çok yoğun tepkinin kendilerine ulaştığını belirterek, İHD olarak Dicle'nin seçmenlerinin hakkını sonuna kadar savunacaklarını söyledi.

Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin YSK tarafından düşürülmesi kararına tepkiler sürüyor. Diyarbakır'da çeşitli yöntemlerle tepkilerini dile getiren Dicle'nin seçmenleri, gösterdikleri kitlesel tepkilerin yanı sıra bireysel hak arayışına da başladı.

İHD Diyarbakır Şubesi'ne başvuran Mehmet Tahir Eleftoz, YSK'nın kararıyla büyük hak gaspına uğradıklarını belirterek, hukuki yardım talebinde bulundu. Başvurusunda 12 Haziran seçimlerinde Diyarbakır'ın merkez Kayapınar İlçesi'nde kendi iradesiyle hiç kimsenin baskı ve telkini olmadan Bağımsız Milletvekili Adayı Mehmet Hatip Dicle'ye oyunu verdiğini belirten Eleftoz, şöyle dedi:

"Seçimden sonra YSK'nın yanlı ve taraflı olduğunu düşündüğüm kararıyla Dicle'nin milletvekilliği iptal edilmiş durumdadır. Sayın Başbakan yaptığı bir konuşmada, 'Oy namustur' diyordu. Ben de namus olarak düşündüğüm oyumu, güvendiğim beni temsil edeceğine inandığım milletvekili adayı Mehmet Hatip Dicle'ye kullandım ve desteklediğim aday milletvekilliğini kazandı. "

"NAMUSUMUZ BAŞKASINA TESLİM EDİLDİ"

Başvurusunda, "Hatip Dicle Madem milletvekili şartlarına haiz değildi neden seçimlere girme hakkı tanındı?" diye soran Eleftoz, "şimdi oy kullandığım kişinin milletvekilli düşürülerek, namusumuz başkasına teslim edilmiş durumdadır. Bu durum benim irademin dışında gelişmiştir. Bu keyfi bir durumdur ve insan haklarına aykırıdır. Bu hak ihlali nedeniyle şikayetçiyim. Bu durumdan dolayı İHD'den hukuki yardım talebinde bulunuyorum" diye konuştu.

Kendilerine yapılan başvuruyu değerlendiren İHD Diyarbakır Şube Sekreteri Raci Bilici, halkın seçtikleri milletvekillinin mazbatasının alınmasına büyük bir tepki gösterdiğini belirterek, İHD olarak kendilerine yapılan başvuruları değerlendireceklerini söyledi. Hatip Dicle'nin hukuki olmayan bir yöntemle Meclis dışı bırakıldığını savunan Bilici, şöyle dedi:

"Bu karar ardından Hatip Dicle'ye oy veren seçmende büyük bir kırılma yaşanmıştır. Bu adeta bu seçmenlere yapılan büyük bir işkencedir. Çok sayıda vatandaş bizleri telefonla arayarak, tepkilerini dile getiriyor. Bugün de somut bir şekilde bize resmi başvuru gelmeye başladı. Kendilerine yönelik hak ihlali yapıldığını düşünen tüm seçmenler bize başvuruda bulunarak, destek talebinde bulunabilirler. Hatip Dicle ve seçmenlerine yapılan büyük bir hak ihlalidir. Bu ihlalin mimarları da devlet ve hükümettir. Bunu sadece YSK'nın kararı olarak ele almak doğru olmaz. Bu devletin yetkili organlarından bağımsız gelişmiş bir karar değildir. Bu kararla seçmenin en kutsal hakkı olan istediği kişiye veya partiye oy verme hakkı engellenmiştir. Adeta oyları gasp edilmiştir. Hatip Dicle'nin seçmenlerinin bizlere başvurmaları halinde en kutsal hakları olan oy verme haklarını en etkin şekilde savunarak, gerekli hukuki desteği sunacağız. " - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dicle'ye Oy Verdi, 'Hak Gaspı' İddiasıyla İHD'ye Başvurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement