Dikelle söktüğü pancarı artık makineyle toplayacak - Son Dakika
Güncel

Dikelle söktüğü pancarı artık makineyle toplayacak

Dikelle söktüğü pancarı artık makineyle toplayacak

AYKUT AKTAŞ - Kırşehir'de eşi öldükten sonra 19 yıl boyunca kendi çabasıyla ektiği şeker pancarını dikelle (pancarı tarladan sökmeye yarayan ucu çatal şeklinde çapa) söken kadın çiftçi Zeynep Koy...

13.11.2013 14:00

AYKUT AKTAŞ - Kırşehir'de eşi öldükten sonra 19 yıl boyunca kendi çabasıyla ektiği şeker pancarını dikelle (pancarı tarladan sökmeye yarayan ucu çatal şeklinde çapa) söken kadın çiftçi Zeynep Koyuncu (61) devletin verdiği destekle aldığı makine sayesinde artık hasadı beden gücüyle yapmayacak.

Kuruağıl köyünde yaşayan Zeynep Koyuncu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşini 1994 yılında kaybettiğinde bir anda kendisini 4 çocuğu ile zorlu bir yaşam mücadelesinin içinde bulduğunu söyledi.

Maddi olarak büyük sıkıntı içine girdiklerini ve çiftçilikle geçimlerini sağlamaktan başka çarelerinin olmadığını anlatan Koyuncu, "2 kız, 2 erkek çocuğumla zor günler geçirdim. Çocuklarıma bakabilmek için eşimden kalan tarlayı ekmeye başladım. Kıraç yerlere arpa ve buğday, sulu yerlere ise şeker pancarı ektik. Pancarları makinemiz olmadığı için yıllarca çocuklarımla birlikte dikelle topladık. Şu anda yaklaşık 60 dönüm ekili şeker pancarım var. Sökmesi çok zor olan pancarı yetiştirmeye devam ettim" diye konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi'ni televizyondan duyarak, başvurmaya karar verdiğini anlatan Koyuncu, şöyle konuştu:

"Oğlumla birlikte sabah erkenden Kırşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne geldik. Yetkililerle görüştük. Gerekli evrakları verdikten sonra beklemeye başladık. Bir süre geçtikten sonra Müdürlükten bizi aradılar ve bayan olduğum için ilk sırada olduğumu söylediler. Bunu duyunca nerdeyse sevinçten uçacaktım."

- Pancar sökme makinesini validen aldı

Düzenlenen törenle pancar makinesini teslim aldığını ifade eden Zeynep Koyuncu, "Aldığım pancar sökme makinesinin maliyetinin yarısını devlet verdi. Yaklaşık 40 bin liralık makineye sadece 20 bin lira verdim. Makinemi ve teslim belgemi Kırşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde düzenlenen törende Valimiz Özdemir Çakacak verdi. Bana da bu başvurumdan dolayı teşekkür etti. Eşim öldüğünden beri dikelle söktüğüm pancarı şimdi devletin verdiği, makinayla sökeceğim. Allah devlete zeval vermesin" ifadesini kullandı.

Muhabir: AYKUT AKTAŞ

Yayınlayan: Ersin Altınsoy

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dikelle söktüğü pancarı artık makineyle toplayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement