Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Bakü'de Cuma Namazı Kıldırdı - Son Dakika
Güncel

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Bakü'de Cuma Namazı Kıldırdı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de cuma namazı kıldırdı ve hutbe irad etti.

22.12.2017 15:18

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de cuma namazı kıldırdı ve hutbe irad etti.

"2017 İslam Dayanışması Yılı: Dinler ve Medeniyetler Arası Diyalog" konulu uluslararası konferansa katılmak için Azerbaycan'da bulunan Erbaş, cuma namazı için Bakü Haydar Camisi'e geldi.

Erbaş, aralarında Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade ve konferans katılımcısı dini yetkililerin de yer aldığı cemaate hutbe okudu.

"Ümmet bilinci" konulu hutbesinde Erbaş, u¨mmetin kars¸ı kars¸ıya bulundugˆu tüm olumsuzlukların altında ilim, hikmet, marifet ve gayretten uzaklas¸ma ile kardes¸lik bilincinin kaybedilmesinin yattığını belirtti.

Müslümanların değerlerine sıkıca sarılmadığı takdirde I·slam cogˆrafyası ve insanlığın tu¨rlu¨ sıkıntılar yas¸amaya devam edeceğine dikkati çeken Erbaş, hutbede şunları kaydetti:

"Bizler tevhid ve vahdet s¸uuruyla zihinleri ve yu¨rekleri bir, gayeleri ve duyguları bir, sevgileri ve hu¨zu¨nleri bir kardes¸ler toplulugˆu olamazsak, yeryu¨zu¨nde kan ve go¨zyas¸ı dinmeyecektir. Bu camide omuz omuza durdugˆumuz gibi her daim yan yana, go¨nu¨l go¨nu¨le olamazsak, iyilikte yardımlas¸mazsak I·slam u¨mmeti acılar ic¸erisinde kıvranmaya devam edecektir. Bizler, yu¨ce kitabımız Kur'an-ı Kerim'in ve Resulullah Efendimizin rehberligˆinde u¨mmet bilincini pekis¸tirmezsek, Kudu¨s gibi nice kutsalımız, degˆerlerimiz, onur ve haysiyetimiz hedef alınacaktır. Bugu¨n bizler Yu¨ce Rabb'imizin hayat veren c¸agˆrısına kulak vermezsek, du¨nyada hak ve hakikat, adalet ve fazilet, s¸efkat ve merhamet hakim olamayacaktır. Unutulmayalım ki, yeryu¨zu¨ndeki bu¨tu¨n muhtac¸lara, bu¨tu¨n mazlumlara, bu¨tu¨n insanlıgˆa huzur ve saadet getirecek yegane c¸o¨zu¨m I·slam'dadır, imandadır."

Erbaş, hutbenin ardından cuma namazını kıldırdı. Erbaş, temasları kapsamında Bakü Devlet Üniversitesine bağlı olan ve Diyanet İşleri Başkanlığının katkılarıyla faaliyet gösteren İlahiyat Fakültesini de ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Bakü\'de Cuma Namazı Kıldırdı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Bakü'de Cuma Namazı Kıldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement