Diyarbakır'da Son İki Ayda 6 Bin Kişi İşbaşı Yaptı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Son İki Ayda 6 Bin Kişi İşbaşı Yaptı

Diyarbakır\'da Son İki Ayda 6 Bin Kişi İşbaşı Yaptı

İş-Kur Diyarbakır İl Müdürlüğü, son iki ay içinde TYP Programı kapsamında kentteki 6 bin işsizi çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında işbaşı yaptı.

06.03.2014 16:50  Güncelleme: 16:56

Çalışma ve İş Kurumu Diyarbakır İl Müdürlüğü son iki ay içinde Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında kentteki 6 bin işsizi çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında işbaşı yaptırdı.

Diyarbakır'da Toplum Yararına Program kapsamında 2 bin kişinin isimleri belirlendi. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü girişine asılan listelerde isimlerini görenlerin sevinçlerine denecek bulunmazken, isimleri çıkmayanlarda hayal kırıklığı yaşadı. Diyarbakır Çalışma ve İŞ Kurumu İl Müdürlüğü'nün girişine, kentteki kamu kurum ve kuruluşlarında Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında görevlendirilmek üzere belirlenen iki bin kişinin isimleri asıldı.

SON İKİ AYDA 6 BİN KİŞİ İŞBAŞI YAPTI

Haftanın ilk mesai gününde isimlerini görebilmek için İŞ-Kur önünde toplanan kalabalık asılan listelerde isimlerini aradı. İsimlerini görenler büyük mutluluk yaşadıkları gözlendi. İsimleri çıkmayanlar ise yanındaki veya kendisiyle gelen arkadaşları tarafından sakinleştirildi. Kentte 1 Ocak günü yine Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 4 bin kişi işbaşı yapmıştı. 1 Mart itibarıyla işbaşı yapan iki bin kişiyle birlikte son iki ay içinde TYP kapsamında 6 bin kişi iş sahibi oldu.

MAĞDURLAR İŞBAŞI YAPTIĞINDA MUTLU OLUYORUZ

TYP ile ilgili görüş bildiren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Selahattin Bayram, kısa zaman içinde 6 bin kişinin işbaşı yapmasının çalışacak insanları mutlu ettiği gibi kendilerini de mutlu ettiğini belirtti. Mağdur vatandaşlarla birlikte olmanın ve katkı sağlamanın kendilerine inanılmaz mutlu ettiğini ifade eden Bayram, "İnşallah el birliği ile kentimizde işsiz olan gençlerimizi de işbaşı yaptıracağız. Kurum ve kuruluşlar, özel sektörler, işbaşı eğitim programları ve diğer programlardan gençlerimizi faydalandırmaya, işsizlik oranlarını hızla aşağıya çekmeye devam edeceğiz ve bunu yaparken insanların mutlu olduğunu gördüğümüz için yaptığımız daha fazla mesai ve daha fazla eforu bizleri yorgunluk yerine mutluluk veriyor" dedi.

"GERÇEK MAĞDURLARI TESPİT ETMEYE VE ÖNCELİK TANIMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Gerçek mağdurları belirlemek için Türkiye'de ilk kez yaptıkları bir uygulamadan söz eden Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Selahattin Bayram, "Diyarbakır'da iş başvurusunda bulunan birçok kişiyi evlerinde ziyaret etmek suretiyle mağduriyetini yerinde gördük. TYP kapsamında başvuran yüzlerce kişiye ev ziyareti yaparak hem onlara manevi destek verdik hem de gerçek mağduriyetlerini gördüğümüz kişileri işbaşı yaptırmak suretiyle maddi olarak destek verdiğimiz için mutluyuz. Türkiye'de İş-Kur içinde ilk kez yapılan bir uygulamaydı. Mağduru yerinde görmek ve işbaşı yaptırmak. Biz zaman bulduğumuz her saati ziyaretlerimize devam edeceğiz. Gerçek mağdurları tespit edip işe yerleştirmede öncülük tanıyacağız. Vatandaşlarda kendilerine yapılan bu ziyaretten memnun olduklarını gözlemledik. Ziyaretlerimizi devam ettirerek gerçek mağdurları tespit etmeye ve öncelik tanımaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Son İki Ayda 6 Bin Kişi İşbaşı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement