Diyarbakır Yeniden Bağımsız Aday Sayısı Düştü - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Yeniden Bağımsız Aday Sayısı Düştü

Diyarbakır Yeniden Bağımsız Aday Sayısı Düştü

Diyarbakır'da 12 haziran seçimlerinde 6'sı BDP'nin desteklediği olmak üzere, toplam 14 bağımsız aday yarışacak. 2007 genel seçimlerinde kentte 39 aday yarışmıştı.

12.04.2011 15:12

Diyarbakır'da 12 haziran seçimlerinde 6'sı BDP'nin desteklediği olmak üzere, toplam 14 bağımsız aday yarışacak. 2007 genel seçimlerinde kentte 39 aday yarışmıştı. Diyarbakır'da Devlet eski Bakanı Mehmet Salim Ensarioğlu da bağımsız adaylık için başvurusunu yaptı. Diyarbakır İl Seçim Kuruluna, 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde bağımsız olarak katılacak olan adaylar dün resmi başvurularını yaptı. BDP'nin Diyarbakır'dan destekleyeceği Leyla Zana, Hatip Dicle, Şerafettin Elçi, Emine Ayna, Altan Tan ve Nursel Aydoğan dışında, Devlet eski bakanı Mehmet Salim Ensarioğlu da bağımsız adaylık başvurusunu yaptı. Ensarioğlu'nun yeğeni olan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası eski başkanı Galip Ensarioğlu ise, AK Parti'den ikinci sıra adayı olarak Diyarbakır'da amcası ile yarışacak.

BDP'NİN ADAYLARI İP VE ŞOBLONDAN KURTULDU

Diyarbakır'da BDP' nin desteklediği 6 aday ile birlikte toplam 14 bağımsız aday 12 Haziran'da yapılacak olan seçime katılırken, 22 Temmuz 2007'de yapılan genel seçimlerde toplam 39 bağımsız aday katılmıştı. BDP'nin o seçimde gösterdiği 4 bağımsız aday, 39 aday arasında seçilip meclise giderken, BDP'liler okuma yazması olmayan seçmenleri için ip ve şablon kullanarak oy verecekleri adaylarını bulmaları yönünde eğitimler vermişti. BDP'liler bu seçimde toplam 14 bağımsız adayın yarışmasını kendi bağımsız adayları için geçen seçime oranla bir kolaylık olarak görüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Yeniden Bağımsız Aday Sayısı Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement