'Doğa Katliamı Olmaması İçin Çalışacağız' - Son Dakika
Güncel

'Doğa Katliamı Olmaması İçin Çalışacağız'

\'Doğa Katliamı Olmaması İçin Çalışacağız\'

Van Belediye Başkanı BDP'li Bekir Kaya ve Van Barosu avukatları, Erciş İlçesi'ne bağlı Çatakdibi Köyü'ndeinceleme yaptı.

10.06.2013 16:32  Güncelleme: 15:00

Van'ın Erciş İlçesi'ne bağlı Çatakdibi Köyü'nde 2 bin ağacın kesilerek, depremzedeler için TOKİ tarafından konut yapılacak olmasına yönelik sosyal medyada tepki kampanyaları başlatılırken, Van Belediye Başkanı BDP'li Bekir Kaya ve Van Barosu avukatları, bölgede inceleme yaptı. Başkan Kaya doğa katliamı olmaması için gereken görüşmeleri yapacaklarını belirtirken, Baro Başkanı Murat Timur, her türlü hukuki yolu kullanacaklarını söyledi.

Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen Richter ölçeğine gören 7.2 büyüklüğündeki depremde büyük yıkımın olduğu Erciş'in Çatakdibi Köyü'nde 61 kişi için TOKİ tarafından konut yapılacak. Ancak konutların hazine arazisi olan ve yıllardır köylüler tarafından kullanılan, çeşitli meyve ve kavaklardan oluşan yaklaşık 2 bin ağacın bulunduğu bölgeye yapılmasına karar verilmesi, tepki topladı.

Köylüler verimli arazileri üzerine ağaçların kesilerek konut yapılmasına tepki gösterirken, seslerini duyanlar sosyal medyadan da onlara büyük destem vermeye başladı. Tepkilerin büyümesi üzerine Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ve Van Barosu Başkanı Murat Timur ile baronun çevre komisyonundan iki avukat, bugün köye giderek konutların yapılacağı bölgede inceleme yapıp köylülerle görüştü.

'DOĞA KATLİAMI OLMAMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ'

Köydeki incelemelerin ardından açıklama yapan Van Belediye Başkanı Kaya, konuyla ilgili kendilerine birçok talep geldiğini belirterek, olayı yerinde incelemek için köye geldiklerini söyledi. Başkan Kaya, şöyle konuştu:

"1950'lerden bu yana konutların yapılacağı alanda insanlar yaşıyor ve bu alanları ekip biçiyorlar. Bunların buradan çıkarılmasının yanında önemli bir doğa katliamı yapılacak. Bu bölgede sayısını bilmedeğimiz 20- 25 yıllık meyve ağaçları var. Ancak bu olayın çözümü çok zor değil. Tek çözüm köylülere yıkılan evlerinin yerine ev yapılmasıdır. Doğaya zarar verilmeden ve kimsenin rahatsız olmayacağı çözüm bu. İlçe Tarım Müdürlüğü çok önemli bir rapor hazırlamış ve buranın çok verimli bir alan olduğunu belirtmiş. Ancak Kaymakamlık bu rapora hiç bakmamış. Konutların bu bölgeye yapılması bir doğa katliamının yanında komşular arasında bir husumete de neden olabilir. Van Barosu ile birlikte rapor hazırlayıp idari makamlarla görüşeceğiz. Bu tarım arazisinin bu kadar kolay harcanması üzüntü verici bir durum. Biz bu konutların başka bir yere yapılması için arayış içersinde olacağız."

Van Baro Başkanı Murat Timur ise olayın çözümü için ve doğa katliamının yapılmaması için her türlü hukuki yolu kullanacaklarını ifade etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Doğa Katliamı Olmaması İçin Çalışacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement