Doğa Koleji’ninküçük Aşçıları Hünerlerini Sergiledi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Doğa Koleji’ninküçük Aşçıları Hünerlerini Sergiledi

Doğa Koleji’ninküçük Aşçıları Hünerlerini Sergiledi
30.05.2011 12:19

Çocuklarıküçük yaşlarda sağlıklı, dengeli ve düzenli beslenmeye teşvik etmek amacıyla başlatılan Doğa Koleji Lezzet Atölyesi Yarışması'nın büyük finaliyapıldı.

Topkapı Doğa Koleji'nin birinci olduğu yarışmada satılanürünlerden elde edilen gelir TOÇEV'e bağışlandı.

DoğaKoleji'ninöncülüğünde ve Tupperware, Arçelik, Pınar, Atalay Mutfak, Sade Organik, EKSMutfak Akademisi, Cafe Break işbirliğiyle Tüvana Okuma İstekli Çocuk EğitimVakfı (TOÇEV) yararına organize edilen Lezzet Atölyesi YemekYarışması'nın büyük finali 28 Mayıs Cumartesi günügerçekleştirildi. Doğa Koleji Yaz Şenliği kapsamında gerçekleştirilenorganizasyonda Doğa Koleji'nin küçük aşçıları tarafından yapılanyemekler, ünlü jüri üyelerinin beğenisine sunuldu. Organizasyonda ayrıcaünlü sunucu ve oyuncu Süheyl Uygur ve Sihirli Annem dizisi ekibi yeraldı.

TopkapıDoğa Koleji 1'inci oldu

ProjeKoordinatörlüğü'nü Esra Çabukcan'ınüstlendiği Doğa Koleji Lezzet Atölyesi Yarışması'nda Topkapı DoğaKoleji jürilerden en yüksek puanı alarak 1'inci seçildi. Oldukçaeğlenceli geçen yarışma neticesinde Kartal Doğa Koleji 2'nci, SarıyerDoğa Koleji ise 3'üncü oldu. Organizasyonun gerçekleştirildiği evsahibi Beykoz Doğa Koleji ise jüri özel ödülünü aldı.

Tümgelir TOÇEV'e bağışlandı

Dünyacaünlü aşçı Eyüp Kemal Sevinçve ekibinin Doğa Koleji Kampusleri 10 gün süren atölye çalışmaları sonundabelirlenen 150 öğrencinin katıldığı Doğa Koleji Lezzet Atölyesi YemekYarışması'nın jüri üyeleri arasında dünyaca ünlü Şef Aşçı EyüpKemal Sevinç, Mehmet Yılmaz, Esat Özata (Beykent Üni. Aşçılık Bölüm Başk.),Nejat Çuhadar (Fethi Paşa Korusu Mutfak Şefi), Emine Erdoğan(Lezzet Dergisi), Esra Düzdağ (Sofra Dergisi), Vasfi Pakman(Gurme) ve Ayşe Tüter yer aldı. Büyük final için bütün hünerlerinisergileyecek olan Doğa Koleji öğrencileri, kendi hazırladıkları yemeklerin veürünlerin satışından elde edilen geliri TOÇEV'e bağışlayarakeğitim almak için yardım bekleyen kardeşlerine de el uzatmış oldular.

Doğa Koleji Lezzet Atölyesi

Dünyacaünlü Türk Şef Eyüp Kemal Sevinç'in aralarında Elif Erbaş, Cengiz Kınagibi başarılı isimlerin de bulunduğu uzman ekibiyle gerçekleştirdiği LezzetAtölyesi projesinde öğrencilerin akademik eğitimlerinin yanında sosyal vekültürel anlamda da kendilerini geliştirmeleri de hedeflendi. 21 Şubat'tabaşlayan Lezzet Atölyesi programı 10 hafta sürdü ve 29 Nisan 2011'de sonaerdi. Ünlü Şef Eyüp Kemal Sevinç ve ekibinin liderliğinde gerçekleşen olan LezzetAtölyesi'nde öğrenciler; temel yemek pişirme ve sunum, Türk mutfağı, Osmanlı Mutfağı, yöresel mutfaklar, sofra adabı, İtalyan mutfağı, pasta,çikolata, kek ve kurabiye hazırlama dersleriyle yemek yapmanın büyülü dünyasınagirdiler. Doğa Koleji Lezzet Atölyesi'ne katılan öğrenciler, bu projesüresince hem yaratıcılıklarını geliştirdiler, hem de mutfağı daha çoksevdiler.

Öğrenci sayısı 13 bine yaklaştı

Akademik,sosyal ve sportif başarıları yanında dünyaca kabul gören Doğa Konsepti ve t-MBAeğitim modelleri ile Doğa Koleji, Türkiye'de eğitime altın çağınıyaşatıyor. 2002 yılında 100 öğrenci ile Beykoz Doğa Koleji'nde başlayanbaşarı hikâyesine her gün yeni bir sayfa ekleniyor. 9 yılda gerçekleştirdiğieğitim yatırımları, doğadan esinlenen modern ve ileri görüşlü eğitim felsefesi,akademik, sosyal ve sportif başarılarının yanında bugün 13 bine yaklaşanöğrencisiyle Doğa Koleji Türkiye'nin en güçlü eğitim kurumu.

Her sene büyüyen ve başarı hikâyelerine yenilerini ekleyen Doğa Koleji,kurulduğu günden itibaren eğitim kalitesini hiç düşürmeden, benimsediği DoğaKonseptli Eğitim Modeliyle akademik, sosyal ve sportif alanda sayısız başarıyaimza attı. Anaokulu ve ilköğretim gruplarında "yaşayarak öğrenme"felsefesinden yola çıkan Doğa Konseptli Eğitim Modeli, farkını zamanlagöstermeye başladı. Öğrenciler ve velilerden sonra, bugün artık dünyada kabulgören bir eğitim anlayışı haline gelen Doğa Konsepti'nin yanında lisegruplarında uygulanan ve geleceğin başarılı iş adamlarını yetiştirmeyihedefleyen t-MBA eğitim modeli de kendini bilgiyle doldurmak yerine bilgiyikullanan, yalnızca sınavlarda değil, okullararası kültür, sanat, spor, bilimgibi her dalla ilgili yarışmalarda başarılı olan, birikimi yüksek, özgürdüşünen ve düşündüklerini açıkça ifade edebilen, uluslararası bir vizyona sahipgeleceğin aydınlık liderleri olacak bireyleri ülkemize kazandırmaya devamediyor. Sosyal sorumluluklarını da unutmayan ve öğrencilerine unutturmayan DoğaKoleji WWF, UNICEF, Kızılay ve Türk Kalp Vakfı gibi saygın kurumlarla işbirliğiyaparak pek çok sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Doğa Koleji’ninküçük Aşçıları Hünerlerini Sergiledi - Son Dakika


Advertisement