Dogalgaz Şirketi Dogalgazlı Araçlar Kullanıyor - Son Dakika
Güncel

Dogalgaz Şirketi Dogalgazlı Araçlar Kullanıyor

Dogalgaz Şirketi Dogalgazlı Araçlar Kullanıyor

Kayseri ve çevresinde dogalgaz dağıtan Kaysergaz, toplu taşıma araçları dışında kentte bünyesindeki araçlarda doğalgaz kullanmaya başladı.

13.06.2013 10:36  Güncelleme: 18:01

Kayseri'de halk otobüslerinde çevreci oldukları hem de yakıt tasarrufu sağladıkları için alternatif bir yakıt olarak kullanılmaya başlanılan doğalgaz kullanımına dönüştürülen CNG'li araçlara, Kayserigaz Acil 187 ekiplerinin araçları da eklendi. Çevreye zarar vermemesi dolayısıyla Kayserigaz tarafından tercih konusu olan CNG'li araçlar, toplu taşım dışında Kayseri'de ilk kez, Kayserigaz tarafından kullanılıyor.

Alman enerji şirketi EWE çatısı altında yer alan Kayserigaz, bünyesine dahil ettiği CNG'li araçları acil ekiplerine tahsis etti. Günlük yaklaşık 1000 kilometre yol kat eden bu CNG'li araçların, benzine göre yüzde 70 ve dizele göre de yüzde 60 yakıt tasarrufu sağladığı belirtildi. Kayserigaz kendi kampusu içerisinde kurduğu CNG dolum istasyonuyla da kendi CNG'li araçlarının dolumunu sağlamaya başladı.

Kayserigaz İşletme Bakım Müdürü Bülent Coşkun, CNG'li araçların yakıtlarının yanma sonucunda havaya karbondioksit ve su buharı gibi çevreye ve insana tamamen zararsız gazların salındığını ve bu sayede CNG'li araçların çevreye hiçbir zararının olmadığını belirtti. Ancak benzin ve dizel yakıtlarda karbonmonoksit, hidrokarbonlar ve nitrojen oksit gibi çevreye ve insana zararlı gazlar salındığını dile getirdi. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dogalgaz Şirketi Dogalgazlı Araçlar Kullanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement