Dokuduğu kilimle Guinnes'e başvuracak - - Son Dakika
Güncel

Dokuduğu kilimle Guinnes'e başvuracak -

Dokuduğu kilimle Guinnes\'e başvuracak -

Hataylı kilim ustası Abdullah Akar, kentin anavatana katılışının 75. yılında, 75 günde 78 metre uzunluğunda 83 santimetre eninde kilim dokudu.

19.07.2014 18:39

Hataylı kilim ustası Abdullah Akar, kentin anavatana katılışının 75. yılında, 75 günde 78 metre uzunluğunda 83 santimetre eninde kilim dokudu.

Atölyesinde, geçen yıl 45 günde 35 metre uzunluğunda 81 santimetre eninde dokuduğu kilim ile "dünyanın en ince ve en uzun kilimi" olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Akar, yeni rekor denemesini tamamladı.

Baba mesleğini sürdüren 49 yaşındaki Akar, kentin tanıtımı ve unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının canlanmasına katkıda bulunmayı amaçladığını belirterek, şunları söyledi:

"Geçen yıl 45 günde 35 metre uzunluğunda dünyanın en ince kilimini dokuyarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazanmıştım. Bu yıl da unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarına dikkati çekmek amacıyla Hatay'ın anavatana katılmasının 75. yılında, 75 günde 75 metre kilim dokuyarak, rekor kırmayı hedefledim. Noter huzurundaki ölçümde kilimin boyu 78 metre çıktı. Demek ki hızımı alamamışım. Guinnes'e girmek için tekrar başvuracağım."

Akar, Başbakan ve cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim logosunu işlediği kilimi, yarın kente gelecek olan Erdoğa'a hediye edeceğini de belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dokuduğu kilimle Guinnes'e başvuracak - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement