Dolu Dolu Anadolu’da" Sivas Vardı - Son Dakika
Güncel

Dolu Dolu Anadolu’da" Sivas Vardı

Dolu Dolu Anadolu’da" Sivas Vardı

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Kanal Türk Televizyonunda Ekrana Gelen "Dolu Dolu Anadolu" Programına Katıldı.

16.08.2010 17:50  Güncelleme: 17:51

Başkan Ürgüp, Sivas'ta Belediye Başkanlığı yapmaktan şeref duyduğunu belirterek, bu görevin bir sorumluluk gerektirdiğinin bilincinde olduğunu kaydetti.

Ramazan ayı sebebiyle Anadolu gezisinde illerin tanıtımını yapan Kanal Türk'ün yeni gezi programı "Dolu Dolu Anadolu" program ekibi, bu hafta Sivas'ı ziyaret etti.

Kent Meydanı Buruciye Medresesi önünden canlı yayınlanan programda, ilimizdeki el sanatları, halk ozanları, kangal köpeği, Sivas köftesi, Abdulvahabi Gazi Türbesi'nden kesitler ekrana geldi.

Programa konuk olarak katılan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sivas'ta Belediye Başkanı olarak Sivas halkına hizmet sunmaktan şeref duyduğunu belirterek, bu görevin bir sorumluluk gerektirdiğinin bilincinde olduğunu kaydetti.

Kent Meydanı'nda 7 adet tarihi eser olduğunu belirten Başkan Ürgüp, Şifahiye, Buruciye ve Çifte Minare gibi üç eserin Selçuklu dönemine ait, Kale Cami, Kongre Müzesi, Jandarma ve Valilik gibi toplam dört tarihi eserin de Osmanlı döneminde yapıldığını hatırlattı.

Ramazan'ın ilimizde en iyi şekilde yaşandığını ifade eden Başkan Ürgüp, Sivas Belediyesi'nin Buruciye Medresesi önündeki alanda teravih namazından sonra ramazan ayının ruhuna uygun bazı etkinlikler düzenlediğini belirterek, bu yerde Türk Tasavvuf Musikisi, Orta Oyunu, Sema, Semazen gibi kültürel faaliyetlerle eski ramazan günlerinin bir manada yaşatıldığını ifade etti.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, "Dolu Dolu Anadolu" adlı program sunucusu Mert Savaş'a Sivasspor forması hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dolu Dolu Anadolu’da' Sivas Vardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement