Dr. Ersin Arslan'ın Katiline 24 Yıl Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Dr. Ersin Arslan'ın Katiline 24 Yıl Hapis Cezası

Dr. Ersin Arslan\'ın Katiline 24 Yıl Hapis Cezası

Gaziantep'te 2012 yılında 30 yaşındaki Dr. Ersin Arslan'ı bıçaklayarak öldüren Murat Geceken, ağırlaştırılmış ömür boyu hapse çarptırıldı.

14.01.2014 16:50  Güncelleme: 12:04

Gaziantep'te 2012 yılında dedesinin ölümünden sorumlu tuttuğu 30 yaşındaki Dr. Ersin Arslan'ı bıçaklayarak öldüren Murat Geceken,  ağırlaştırılmış ömür boyu hapse çarptırıldı. Mahkeme heyeti, olay anında 18 yaşından küçük olduğunu göz önünde bulundurarak Geceken'in cezasını 24 yıla indirdi.

Murat Geceken, 17 Nisan 2012 tarihinde 17 yaşındayken Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde tedavi gören 80 yaşındaki dedesinin ölümünden sorumlu tutuğu Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan'ı, göğsünden ve karnından bıçaklayarak öldürdü. Cinayet ardından Geceken  tutuklanırken, ölen Dr. Ersin Arslan'ın ismi ise, görev yaptığı hastaneye verildi.

Cinayet ardından hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Murat Geceken bugün son kez hakim karşısına çıkarıldı. Gaziantep 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın yakınları ve avukatları katılırken, Adıyaman Cezaevi'nde tutuklu sanık Murat Geceken ise, telekonferans yöntemiyle katıldı. Mahkeme heyetinin son sözlerini söylemesini istediği Geceken, cinayette öldürme kastı olmadığını belirterek, "Öldürme niyetim yoktu. Çok pişmanım, başka söyleyeceğim yoktur" dedi.

Mahkeme heyeti bunun üzerine kararını açıklarken, 'Tasarlayarak, kamu görevlisini görevinden dolayı öldürmek' suçundan Murat Geceken'e ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti daha sonra Geceken'in suçu işlediği tarihte yaşının 18'den küçük olması nedeniyle cezayı 24 yıl hapis cezasına indirdi.

Kararının açıklanması ardından adliye önünde bekleyen Gaziantep- Kilis Tabip Odası'na bağlı bir grup doktor, basın açıklaması yaptı. Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Savaş Gürsoy, adalet beklediklerini ancak, hiçbir şeyin Dr. Ersin Arslan'ı geri getirmeyeceğini söyledi. Prof.Dr. Gürsoy, "Özen ve zorlukla yetiştirilmiş bir değeri aptalca düşüncelerle yok eden bir katilin 'çocuk' olarak değerlendirilmesi, yaptığı vahşeti örtmemelidir. Olayın üzerinden iki yıl geçmesine rağmen konuyla ilgili bir rapor hazırlanmamıştır. Şiddeti önleyecek bir yasa tasarısı da hazırlanmamıştır" dedi.

Öldürülen Ersin Arslan'ın kardeşi Erkan Arslan ise verilen cezanın kendilerini tatmin etmediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Aile olarak bu ceza bizi tatmin etmemiştir. Bu katile verilecek idam cezası bile, Ersin'i geri getirmeyecektir. Çünkü bu ülke için mesaisini harcamış, insanlığa değer katmak için mesaisini harcamış hem bir doktor, hem bir bilim adamıdır. Tabii ki Türk adaletine güveniyoruz. Başka sorumlular da varsa onların ceza alması için elimizden geleni yapacağız." - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dr. Ersin Arslan'ın Katiline 24 Yıl Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement