Drama Çocuklarından Muhteşem Performans - Son Dakika
Güncel

Drama Çocuklarından Muhteşem Performans

Drama Çocuklarından Muhteşem Performans

"Drama Çocukları" projesinin "Drama Çocuklarından Masallar" adlı oyunu sahneledi.

26.03.2013 10:49

Çukurova Kalkınma Ajansı kapsamında hazırlanıp kabul edilen ve Mezitli Kaymakamlığınca yürütülen "Drama Çocukları" projesinin "Drama Çocuklarından Masallar" adlı oyunu sahneledi.

Mersin Kongre sarayı'nda sahnelenen gösteriye, Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu ve eşi Sema Kıcıroğlu, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Fuat Oğuzcan, İlçe Emniyet Müdürü Kılıç Aslan, İlçe Müftüsü Nusret Karabiber, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Nenni, İlçe Yazı İşleri Müdürü Ümmü Kale, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Kamuran Zengin, İlçe Sağlık Müdür Dr. Mehmet Zeybek, Toplum Sağlığı Sorumlu Hekimi Dr. Filiz Erhan ve eşi, İlçe Nüfus Müdür Mehmet Erişen, İlçe Gençlik ve Spor Müdür V. Kemal Gür, öğrencilerin velileri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

2 perdelik oyunda yedi cüceler ve pamuk prenses, kırmızı başlıklı kız ve kül kedisi masallarının hazırlanan oyunlar sahnelendi. Oyunların hazırlanmasında Katibe İlkiliroğlu drama yönetmeni, Ahmet Özgür Gönenler tiyatro eğitmeni, Kadir Ölmez kısa film yönetmeni, Döndü Gül Tosun çocuk sorumlusu, Emel Sevgi proje koordinatörü olarak görev aldılar.

Oyun başlamadan önce görüntü yönetmeni Kadir Ölmez'in hazırlamış olduğu ve projenin başından sahneleneceği güne kadarki görüntülü hikayesinden oluşan belgesel seyircilere sunuldu. Belgeselden sonra 40 kişilik genç kadronun hazırladığı ve 3 masaldan oluşan oyunun ilk bölümü olan "Pamuk Prenses ve Seven Cüceler" ile perde açıldı. Oyunun ikinci masalı Kırmızı Başlıklı Kız'dan uyarlama "Yeşil Başlıklı Kız"da, kötü kalpli kurdu iyi kalpli kurda dönüşerek izleyicileri eğlendirmeyi başardı.40 kişilik kadronun üçüncü ve son masalı olan günümüze uyarlanarak Kül Kedisi'nden "Fatmakül Ne Yapar?" haline gelen bölümde Fatmakül'ün üvey kardeşleri, Bihter ve Peyker, Kral Ramiz Dayı, Prens Ezel konukları piyesin sonuna kadar eğlendirmeyi bildiler. Oyun sonunda oyuna katkıda bulunan herkes bir arada sahneye çıkarak izleyenleri selamladılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Drama Çocuklarından Muhteşem Performans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement