Dünya Diyabet Günü - Son Dakika
Güncel

Dünya Diyabet Günü

Dünya Diyabet Günü

Büyükşehir Belediyesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğünün işbirliğiyle Dünya Diyabet Günü kapsamında bilgilendirme standı açıldı.

14.11.2016 17:38

Büyükşehir Belediyesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğünün işbirliğiyle Dünya Diyabet Günü kapsamında bilgilendirme standı açıldı.

Adapazarı Kültür Merkezi· (AKM) önünde kurulan standı ziyaret eden vatandaşların kan ve şeker ölçümleri yapıldı. Toplumda diyabet hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinliğe vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Ayşin Kurban, yaptığı açıklamada, Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesinin vatandaşa yönelik bir etkinlik düzenlediğini belirtti.

Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de önemli bir halk sağlığı sorunu haline gelen diyabetin önlenmesi amacıyla Dünya Diyabet Günü'nde program düzenlendiğini ifade eden Kurban, " Uluslararası Diyabet Federasyonu'nun bu yıl belirlediği tema, diyabetin erken tanısı için taramanın önemi ve erken tanı ile komplikasyon riskinin azaltılması üzerinedir. Halkımızı bu konuda bilinçlendirmeye çalışıyoruz." dedi.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Uzm. Dr. Aydın Sarı ise kurulan stantlarda diyabetin önemini anlatmaya çalışacaklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Diyabet, hemen hemen bütün sistemleri etkileyen dikkat edilmesi gereken önemli bir hastalıktır. Bu hastalıkla iyi arkadaş olunursa daha sağlıklı ve uzun ömürlü olunur. Maalesef toplumumuz bazı şeylerde tedbir alırken geç kalabiliyor. Bu açıdan bugünkü etkinliğimiz vatandaşlarımıza az da olsa fayda sağlayacaktır. Diyabet konusunda ne yapmaları gerektiği konusunda bilgi sahibi olacaklardır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Diyabet Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement