Dünya Yaşlılar Günü'nde Tiyatro Oyunu İzlediler, Yağmur Altında Dans Ettiler - Son Dakika
Güncel

Dünya Yaşlılar Günü'nde Tiyatro Oyunu İzlediler, Yağmur Altında Dans Ettiler

Dünya Yaşlılar Günü\'nde Tiyatro Oyunu İzlediler, Yağmur Altında Dans Ettiler

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nde, Şişli Belediyesi Kent Kültür Merkezi'de sahnelenen tiyatro oyunu Bavul'u izleyen yaşlılar, neşeli anlar yaşadılar.

02.10.2013 11:42

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nde, Şişli Belediyesi Kent Kültür Merkezi'de sahnelenen tiyatro oyunu Bavul'u izleyen yaşlılar, neşeli anlar yaşadılar. Bakırköy'de de yaşlılar yağmur altında dans ettiler.

Sam Bobrick'in yazdığı, Bora Severcan'ın yönettiği Bavul Tiyatro Oyunu, hasta bezi markası TENA'nın katkılarıyla, ortalama 4 milyon insanın yaşadığı idrar kaçırma (inkontinans) sorununun korkulacak ve utanılacak bir rahatsızlık olmadığına dikkat çekti . Ansızın gelen tuvalet ihtiyacıyla kişinin hayatını alt üst eden idrar kaçırma sorunu, orta yaş ve ileri yaşlarda, özellikle de kadınlarda ortaya çıkıyor.

Şişli Belediyesi Kent Kültür Merkezi'nde oynanan oyunda idrar kaçırma sorununun orta yaş ve üzerinde bir kader gibi algılanmaması gerektiği, koruyucu önlemler ve tedavi yöntemleri usta oyuncular tarafından esprili diyaloglarla anlatıldı.

Volkan Severcan, Zuhal Yalçın, Melda Gür ve Sefa Zengin'den oluşan Tiyatro Sahnekarlar ekibinin rol aldığı Bavul oyunu çeşitli nedenlerle yaşamdan kopmuş yetişkinlerin "bir bavul dolusu dertten" kurtulma çabası neşeli ve esprili bir dille anlatılıyor.

YAŞLILAR GÜNÜ'NDE YAĞMUR ALTINDA DANS ETTİLER

Bu arada, Bakırköy'de de Bakırköy Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve Gönüllü Çevreciler Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü coşkuyla kutlandı. Ataköy 4.kısım Atapark içinde gerçekleşen etkinlikte yaşlılar, İstanbul'u etkisi altına alan yağmura rağmen Grup Siren'in müziklerine ayak uydurarak dans ettiler ve tavla yarışmasına katıldılar. Etkinlikte ayrıca Şef Levent Güler yönetiminde Süz-i Dil Türk Müziği Topluluğu konseri ve Şef Selahattin Özsoy yönetiminde Türk Halk Müziği konseri yapıldı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dünya Yaşlılar Günü'nde Tiyatro Oyunu İzlediler, Yağmur Altında Dans Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement