Dünya Yürüyüş Günü - Son Dakika
Güncel

Dünya Yürüyüş Günü

Dünya Yürüyüş Günü

Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "Hareket edivcez gari" sloganıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

03.10.2012 12:52

Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "Hareket edivcez gari" sloganıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

Recai Güreli Caddesi'ndeki Kız Meslek Lisesi önünden başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde sona erdi. Yürüyüşe katılanlar ellerinde "Hareket edivcez gari", "Moola hareket edipduru", "Kalbini sevgiyle bebeğini anne sütüyle besle", "Yaşasın obezite ile mücadele" yazılı pankartlar taşıdı.

Muğla Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Nuri Ceyhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın 3 ve 4 Ekim "Dünya Yürüyüş Günü" kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyerek, fiziksel aktivite konusunda farkındalığı artırmak için tüm sağlık müdürlükleri ile halk sağlığı müdürlüklerine açık havada etkinlik düzenlemesi tavsiyesinde bulunduğunu hatırlattı.

Dünya genelinde fiziksel hareketsizliğin kötü beslenme ile toplam sağlık harcamalarının yaklaşık yüzde 2'si ile ilişkilendirildiğini belirten Ceyhan, fiziksel aktivitenin artırılmasının sağlık harcamalarının, dolayısıyla ekonomik maliyetin azaltılmasında etkin olacağını kaydetti.

Bireylerin düzenli fiziksel aktiviteyi yaşamlarının bir parçası haline getirmeleri için çalışmalar yürütüldüğünü belirten Ceyhan, "Günümüzde toplumun fiziksel aktivite konusunda yetersiz olması, fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılmaması ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi, toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artıran en önemli nedenlerden biri olmuştur" dedi.

Haftanın 5 günü en az 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılmasının sağlığın korunması açısından önemli olduğuna işaret eden Ceyhan,

"Kardiyovasküler, diyabet, kolon ve meme kanseri riskini azaltmak için günde 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılması yeterli olacaktır. Orta şiddetteki fiziksel aktivite, solunum veya kalp atış hızında küçük artışlara neden olan orta düzeyde fiziksel efor gerektiren fiziksel aktivitelerdir" diye konuştu.

Yürüyüşe Muğla Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Sağlık İl Müdürü Cihan Tekin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu ile sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Durmuş Genç/ Güç Gönel

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Yürüyüş Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement