Dünyanın En Uzun Kilimi Antakya'da Dokundu - Son Dakika
Güncel

Dünyanın En Uzun Kilimi Antakya'da Dokundu

Dünyanın En Uzun Kilimi Antakya\'da Dokundu

Antakyalı usta Abdullah Akar'ın 39 günde dokuduğu 35 metrelik kilimin; dünyanın en uzun, en ince ve en kısa sürede dokunan kilimi oldu.

01.04.2013 14:05  Güncelleme: 14:07

Antakyalı usta Abdullah Akar'ın 39 günde dokuduğu 35 metrelik kilimin; dünyanın en uzun, en ince ve en kısa sürede dokunan kilimi olduğu bildirildi.

Antakyalı kilim dokuma ustası Abdullah Akar'ın, yok olmaya yüz tutan kilimcilik mesleğine dikkat çekmek, Antakya ve Hatay'ın kültürel değerlerini tüm dünyaya tanıtmak, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek amacıyla 39 günde 35 metre olarak yaptığı dünyanın en uzun, en ince ve en kısa sürede dokunan kiliminin tanıtımı, törenle yapıldı.

Törene katılan Hatay Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, Hatay'ın birçok doğal ve tarihi güzelliğiyle özel bir il olduğuna dikkat çekerek, "Dokuma ustası Abdullah Akar tarafından dokunan bu kilimin şehrimiz tanıtımına önemli bir katkı sağlayacağına inanıyorum ve emeği geçenleri tebrik ediyorum" dedi.

Antakya Belediyesi Başkanvekili Serdar Güven de yaptığı konuşmada, "Ustamız gece gündüz demeden el emeği göz nuru ile eserini 39 günde tamamladı. Ustamız bu kilimi kendine özgü motifler, renkler ve desenlerle dokuyarak dünya rekoruna imza atmış oldu. Bu eserin Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesi, Hatayımızın tanıtımına ve turizmine önemli katkılar sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Vali Yardımcısı Şahin Bayhan ve Başkanvekili Serdar Güven, son dokunan ilmiklerini keserek kilimi dokuma tezgahından ayırdı. Daha sonra açılan kilimin ölçümü yapılarak, 35 metre olduğu tespit edildi.

Abdullah Akar'ın atölyesinde düzenlenen törene Bayhan ve Güven'in yanı sıra; Antakya Belediyesi Meclis Üyesi Ali Alkan, İl Kültür Müdür Yardımcısı Ali Türetken, Terziler Odası Başkanı Ruşen Akyüz, Hatay Gönüllüleri Konseyi Başkanı Tahir Dönmezer ve vatandaşlar katıldı. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dünyanın En Uzun Kilimi Antakya'da Dokundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement