Dünyanın Gözü Türkiye'de: Papa, Aziz Andreas Yortusu'na Katıldı - Son Dakika
Güncel

Dünyanın Gözü Türkiye'de: Papa, Aziz Andreas Yortusu'na Katıldı

Papa Francesco, ST .George klisesinde Ortodoks Hristiyanlarının Aziz Andreas Yortusu'na katıldı. Dünyada yaklaşık 1.2 milyar insan bu anları takip etti.

30.11.2014 09:39  Güncelleme: 10:31

Katoliklerin dini lideri Papa Francesco, Ortodoks klisesinin kuruluş yıl dönümü olan ve 30 Kasım'da yapılan Aziz Andreas gününe katıldı. Yaklaşık 1.2 milyar mensubu olan Katolik Hristiyanları ile Ordotoks Hristiyanları bu töreni izledi.

BÜYÜK İLGİ

Papa Francesco'nun katılımıyla tarihi bir anlam kazanan ve Ortodoksların dini bayramı kabul edilen Aziz Anderas Yortusu'na dünya basnının da ilgisi büyüktü.

Bu tarihi ayini izlemek için gelen Papa Francesco'yı Fener-Rum Patriği Bartholomeos kapıda karşıladı ve beraber kiliseye girdiler.

ORTAK BİLDİRİ YAYINLAYACAKLAR

Bugün Aziz Anderas günü olarak biliniyor. Bundan önce Türkiye'yi ziyarete gelen papaların ziyaretleri de incelediği zaman bu dini bayramın kutlandığı güne denk geldiği görülüyor. İşte Papa Francescı'da özellik Türkiye ziyaretini 28-30 Kasım tarihlerine ayarlayarak geldi ve bu ayine katıldı. Tarihi ayinden sonra kliseler arasında uzlaşı deklarayonu imzalanacak.

"DİYALOG VE BİRLİK MESAJI VERDİ"

Dün akşamda bu kliseye gelen Papa Franceso, Bartholomeos ile karşılama ayinin yönetmiş ve barebar dua etmişlerdi. Dün gece ayini yöneten Papa Francesco, vaazında diyalog ve birlik mesajı verdi. "Kendi bireyciliğimiz ve yalnızca kendi dediğimizi doğru sanmacılığımızla farklılık yaratmaya çalıştığımız zaman bölünme yaratıyoruz" ifadesini kullanan Papa, "Kendi insani planlarımızla birlik yaratmaya çalıştığımız zaman da tektipçiliğe ve onaylamacılığa ulaşıyoruz" dedi.

Dünyanın Gözü Türkiye\'de: Papa, Aziz Andreas Yortusu\'na Katıldı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Dünyanın Gözü Türkiye'de: Papa, Aziz Andreas Yortusu'na Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • bordo mavi: Sene ne kim ayin yapiyor kim tayin yapiyor sene ne kardesim sen insanlarin ne yaptigina ne karisiyorsun. Hicmi azicik akil yok. Baskasinin dinine , diline , kültürüne ne karisiyorsun. 5 1 Yanıtla
  • ergün sp mg: pope gel sana hayatının ayinini yaptırayımda gör pislik kafir 3 2 Yanıtla
  • DARENDE -AYVALI: TURKIYEDE HAZIR BULUNMUSKEN SU BIZIM KIVIRTAROGLUNA DA BIR OKUYUP UFLESEN . BELKI YOLA GELIR. . . HINZIR 3 1 Yanıtla
  • ÇAPULCU: Hadi bakalım şimdi birlik beraberlik zamanı,bizim müftümüzde gitsin kudüse mescidi aksada cuma hutbesi versin birlik beraberlik çağrısı yapsın dünyaya bekliyoruz..... 3 1 Yanıtla
  • Caner: Adam Clio ile geziyor.. Bizim Müslümanlar ? 0 1 Yanıtla

Advertisement