Düzce Enerjisiz Kaldı - Son Dakika
Güncel

Düzce Enerjisiz Kaldı

Düzce Enerjisiz Kaldı

Karayolları çalışması yapan firma Düzce ilini besleyen yer altı kablosunu koparttı.

19.10.2012 11:54

Akçakoca yolu Çamköy mevkiinde yol çalışması yapan Mapa isimli İnşaat firması kazı yaparken Düzce şehir merkezini besleyen 34 bin 500 voltluk yer altı kablolarını koparttı. SEDAŞ İşletme Bakım Başmühendisliği tarafından şehrin enerjisiz kalması konusunda yaşanan olumsuzluk hakkında Valilik Makamına bilgi verildi.

Karayolu çalışması yapan Mapa İnşaat Firması iki hafta önce de haber vermeden kazı yaptığı için SEDAŞ tarafından uyarılarak yer altı kablo güzergahı konusunda bilgilendirilmiş ve kablolara zarar verilmemesi hususunda önlem almaları istenmişti. SEDAŞ yetkilileri kazı sırasında teknik kontrol amaçlı mihmandar verileceğini belirtmesine rağmen Mapa Firmasının kazı operatörünün duyarsız kalması ve kazı yaparken SEDAŞ'a haber vermeyerek enerji hattı üzerinde kepçeyle kabloları makarna gibi yer üstüne çıkarması Düzce ilinin tamamen enerjisiz kalmasına neden oldu. SEDAŞ yetkilileri tutanak tutarken, işçilik ve malzeme maliyeti ile enerji verilemeyen sürede satılamayan enerji bedelini de firmaya ceza olarak yansıttılar. Yetkililer can emniyetinin de hiçe sayıldığını ifade ettiler. Şehri besleyen ve stratejik önem taşıyan yüksek gerilim yer altı kablosunun 20 Megawatt yük taşıdığı belirtildi. SEDAŞ Düzce şehir merkezi normalde Osmanca Trafo merkezinden enerji alırken, SEDAŞ acil hizmet ekiplerince manevralarla enerji kesintisinin uzun sürmemesi için Kaynaşlı Trafo merkezinden beslendi. 3 saat sürebilecek bir onarım ve enerji kesintisi süresi, manevralarla 25 dakikalık bir süreye çekildi.

Düzce ilinin saat 08.25-08.50 arasında tamamının etkilendiği enerjisi kesintisi sırasında, SEDAŞ Müşterileri bilgi alabilmek için SEDAŞ çağrı merkezine yönlendi. SEDAŞ Çağrı Merkezine telefon santralı kilitlenecek sayıda ihbar yapılırken, enerjinin kesinti süresini öğrenmek üzere de çok sayıda arama yapıldı. Çağrı Merkezinden hızlı sesli yanıtlama sistemi ile konu SEDAŞ müşterilerine aktarılarak, bilgilendirme sağlandı. SEDAŞ acil hizmet ekipleri de manevralarla yer altı kalosunun koparılmasından etkilenen Düzce ilinin Kaynaşlı trafo merkezinden beslenmesini sağladılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Düzce Enerjisiz Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement