Ecdadımızın İsimleri Parklarda Yaşayacak - Son Dakika
Güncel

Ecdadımızın İsimleri Parklarda Yaşayacak

Ecdadımızın İsimleri Parklarda Yaşayacak

Parklara Büyük Selçuklu Devleti ve Anadolu Selçuklu Devleti Sultan ve Beylerinin isimlerinin verilmesi kabul edildi.

15.05.2012 10:54

Türk tarihimizin ve şanlı mazimizin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması düşüncesinden hareketle Seydişehir Belediyesi tarafından 2009'dan bu yana yapılan parklara Türk İslam Devleti'nin en büyüklerinden olan Büyük Selçuklu Devleti ve Anadolu Selçuklu Devleti'nin Sultan ve Beylerinin isimleri verildi.

8 Mayıs 2012 tarihinde yapılan Meclis toplantısında alınan kararla 2009'dan itibaren Belediye tarafından yapılan parklara Büyük Selçuklu Devleti ve Anadolu Selçuklu Devleti Sultan ve Beylerinin isimlerinin verilmesi kabul edildi.

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir ÇAT konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Köklü bir tarihimiz ve şerefle yadedeceğimiz bir geçmişimiz var. Türk tarihine ışık tutmak için Türk Tarihinde önemli yer edinen Türk Milletine ismini Cihan Şümul yapan tanınmış ecdadımızın isimlerinin yaşatılması amacıyla 2009'da itibaren yapılmış parklara Büyük Selçuklu Devleti ve Anadolu Selçuklu Devletine hükümdarlık yapmış sultanlarımızın ve önemli şahsiyetlerin isimlerinin verilmesi, gönüllerimizde müstesna bir şekilde anılmalarını sağlamak amacındayız.

Bütün bunlardan hareketle Pınarbaşı Mah. 1160 sok. Yeni Ufuklar Siteleri Yanındaki parka "SELÇUK BEY PARKI", Yeni Camii Mahallesi 1322 sok. Seyit Harun İ.Ö.O yanında bulunan parka "TUĞRUL BEY PARKI", Pınarbaşı Mah 1117 sok. Abidler Camii yanındaki parka "ALP ARSLAN PARKI", Değirmenci Mah. 715 sok. Değirmenci Camii Yanındaki parka ise Büyük Selçuklu Devleti'nin en parlak dönemini yaşatan Melikşah Sultan'ın ismi "MELİKŞAH PARKI", Alaylar 2 Mah. 809 üzerinde bulunan parka "KILIÇARSLAN PARKI", Seyyid Harun Mahallesi 1610 sok. Irmak Camii yanında bulunan parka "ARSLAN BEY PARKI",Pınarbaşı Mah.1181 sok. Mimar Sinan Camii yanında bulunan parka "ÇAĞRI BEY PARKI" adları verilerek ecdadımızın isimlerinin parklarda yaşatılması sağlanacaktır..

Ayrıca Stad Mah. Kuğulu Caddesi üzerinde bulunan parka "Dr. DEVLET BAHÇELİ PARKI", Alaylar 1 mah. Ilıca Tepesinde bulunan parka "ILICA PARKI", Bahçelievler Mah.1801 sok. üzerinde bulunan parka "ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ BAYRAM TEKİN PARKI", Seyit Harun MAH.1610 sok. üzerinde bulunan köprüye ise "ASMA KÖPRÜ" isimleri verilmiştir" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ecdadımızın İsimleri Parklarda Yaşayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement