Edirne'deki öğrenciler Filistin'e yardım eli uzattı - Son Dakika
Güncel

Edirne'deki öğrenciler Filistin'e yardım eli uzattı

Edirne\'deki öğrenciler Filistin\'e yardım eli uzattı

Edirne'de İl Müftülüğü Mevlana 4-6 Yaş Kur'an-ı Kerim Kursu'nda eğitim gören öğrenciler, İsrail'in bombalı saldırıları sonucunda binlerce masum insanın vefat ettiği Gazze'ye yönelik olarak başlatılan kampanyaya harçlıklarıyla destek verdi. Öğrenciler, Filistin yararına düzenledikleri hayır çarşısının gelirinden ve biriktirdikleri harçlıklarından elde ettikleri 37 bin 110 TL tutarındaki yardımı, Filistin'e bağışladı.

24.10.2023 13:35  Güncelleme: 13:38

Edirne'de İl Müftülüğü Mevlana 4-6 Yaş Kur'an-ı Kerim Kursu'nda eğitim gören öğrenciler, İsrail'in bombalı saldırıları sonucunda binlerce masum insanın vefat ettiği Gazze'ye yönelik olarak "Özgür Filistin'in Yanındayız" sloganıyla başlatılan kampanyaya harçlıklarıyla destek verdi. Öğrenciler, Filistin yararına düzenledikleri hayır çarşısının gelirinden ve biriktirdikleri harçlıklarından elde ettikleri 37 bin 110 TL tutarındaki yardımı, Filistin'e bağışladı.

"Öğrencilerimizin kalplerinde Filistin şuuru oluşturmak istedik"

Öğreticiler adına konuşan Sevil Turan, "Gazze'ye yönelik ilk saldırılar başladığı zaman dünyadaki tüm Müslümanlar gibi biz de çok üzüldük. Fakat üzülmenin ötesinde bir şeyler yapmamız gerekiyordu. Bu konuda kendimizi sorumlu hissettik. Biz de kursumuzda görevli olan hocalarımızla toplanıp bir hayır çarşısı kurmak istedik. Ardından öğrencilerimizin harçlıklarıyla bölgeye destek vermelerinin onlar için unutulmaz bir hatıra olacağını düşündük. Kendilerine ve ailelerine durumun önemini anlatınca sağ olsunlar zaten hepsi gönüllü olarak bize destek verdi. Biz öğrencilerimizin kalplerinde bir Filistin şuuru oluşturmak istedik. İnşallah başarılı olmuşuzdur" dedi.

"Bizim küçüğüyle, büyüğüyle çok özel bir milletimiz var"

Miniklerin bağışlarını kabul eden İl Müftüsü Hasan Başoğlu ise "Duyarlı davranışlarından dolayı yavrularımızı, ailelerini ve onların yetişmelerine katkı sağlayan hocalarını; ayrıca Filistin yararına düzenlenen hayır çarşısında görev alan tüm gönüllülerimizi kutluyorum. Temennimiz Filistin'deki Müslümanların bir an önce İsrail'in zulmünden kurtulmasıdır. Bizim küçüğüyle, büyüğüyle çok özel bir milletimiz var. Bu faaliyet de işte bunun bir göstergesidir. Merhum Sezai Karakoç'un, 'Senden ümit kesmem, kalbinde merhamet adlı bir çınar vardır.' dediği gibi bu aziz millet yaşadıkça mazlumun bir kurtuluş ümidi daima olacaktır. Biz bu anlamda üzerimize düşeni hep yapacağız. Allah bu güzel yavrularımızın sayısını artırsın" ifadelerini kullandı.

Düzenlenen yardım faaliyeti kapsamında toplanan bağışlar, bölgeye gönderilmek üzere makbuz karşılığında teslim edildi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Edirne'deki öğrenciler Filistin'e yardım eli uzattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement