Egev Kobi'leri Geleceğe Taşıyacak - Son Dakika
Güncel

Egev Kobi'leri Geleceğe Taşıyacak

Egev Kobi\'leri Geleceğe Taşıyacak

Ege Ekonomik Forumu'nu düzenleyerek bölgenin potansiyelini ortaya çıkaran ve Ege'nin sesini duyuran Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı, şimdi de KOBİ'leri geleceğe taşıyacak bir projeyi daha hayata geçiriyor.

26.07.2018 11:39

EGEV, TÜRKİYE'DE İLK KEZ HARVARD METODU İLE EĞİTİM VERECEK

EGEVDEM İLE "GELECEĞİN YÖNETSEL DÖNÜŞÜMÜ"

Özel sektör, sivil toplum ve akademiyi buluşturacak proje ile EGEV, bölge firmaların ufkunu açacak. Can Çirişoğlu Danışmanlık Limited Şirketi'nin stratejik ortaklığı ile kurulan EGEV Danışmanlık ve Eğitim Merkezi (EGEVDEM) vereceği eğitimlerle KOBİ'leri "Endüstri 4.0'a" hazırlayacak. Bu amaçla Harvard Business School Öğretim Üyesi, Stratejik Yönetim ve Uluslararası Finans Yönetimi uzmanı Prof.Dr.Özgül Gök'ü İzmir'e transfer eden EGEV,EGEVDEM ile KOBİ'lere danışmanlık hizmetleri ve kapsamlı eğitimler verecek.

HARVARD MODELİ EĞİTİM

EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam, proje ortakları ve EGEV Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Kordon Otel'de düzenlenen basın toplantısı ile projeyi kamuoyu ile paylaştı. EGEV'in, 1992 yılında İzmir Valiliği, İzmir Belediyeleri, Üniversiteleri, Meslek Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımı ile bölgede işbirliği kültürüyle çalışarak yerel kalkınmayı desteklemek üzere kurulmuş bir vakıf olduğunu vurgulayan EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam, "1998 yılında İzmir çevresindeki 9 ilin Valilikleri,Sanayi Odaları,Ticaret Odaları,Rektörleri başta olmak üzere benzer kurumların katılımı ile bölge düzeyinde çalışmalar yapmaya başlamıştır. Ege Bölgesi illerinin birbirleri ile uyum ve dayanışma içinde çalışarak bölgenin kalkınması için projeler üretmek amacı ile çalışmalarını sürdürmektedir. Şimdi ise, EGEVDEM'i kurduk. Değerli hocamız Harvard Business School Öğretim Üyesi Ekonomi Profesörü Özgül Gök ve Can Çirişoğlu Danışmanlık yönetiminde eğitim ve danışmanlık faaliyetleri yürüteceğiz" dedi.

"GELECEĞİN YÖNETSEL DÖNÜŞÜMÜ"

Özellikle, bölge şirketlerinin "Geleceğin Yönetsel Dönüşümü" yolculuğuna yönetim danışmanlığı desteği vereceklerini söyleyen Susam, " Türkiye'de ilk kez hayata geçirilecek Harvard Business School metotlu danışmanlık ve eğitim çalışmaları projesiyle, kurumsal ilke ve değerlerimiz doğrultusunda, yerel kalkınmaya yönelik çalışmalarda iş dünyasının önde gelen kurum ve kuruluşları, Sivil Toplum Örgütleri ve yöneticilerinin sürdürülebilirlik ve süreklilik ilkelerine uygun yetişmeve gelişmelerini desteklemek üzere EGEV olarak elimizi taşın altına koyuyoruz" diye konuştu.

AİLE ŞİRKETLERİNE EĞİTİM

Özellikle Ege Bölgesi şirketlerinin "Endüstri 4.0" yolculuğuna yönetim danışmanlığı desteği ve şirket ortakları ile kurum yöneticilerinin stratejik yönetim alanında profesyonel gelişimlerine yönelik temel-ileri düzey eğitimler vereceklerini belirten Susam, "Ege Bölgesi'ndeki Aile şirketlerine eğitim hizmetlerine öncelik vereceğiz. Aile şirketlerin gelecek kuşaklara sağlıklı bir şekilde aktarılması için bu konudaki deneyimli hocalarımız eğitimler verecek. Şirketlerin "Endüstri 4.0'a" hazırlanması için neler yapması gerektiği konusunda eğitimler olacak. Katma değerli üretim ve ihracatın sağlanması için şirketlere yol haritaları sunmak istiyoruz. Bu şekilde Ege'deki şirketlerin ömürlerini uzatarak, ülke ekonomisine daha fazla katma değer sağlamasına önderlik etmeyi amaçlıyoruz" dedi.

ULUSLARARASI DENEYİM TÜRKİYE'YE AKTARILIYOR

Profesyonel yaşamda edindiği deneyim ve bilgi birikimini şirketlere sunmak üzere 1995 yılında İzmir'de kurduğu Can Çirişoğlu Danışmanlık Limitet Şirketi olarak bu projenin ortağı olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Can Çirişoğlu, "1995'den beri Güvenilir Dostunuz mottosuyla Stratejik Yönetim, Stratejik Pazarlama, Dış Ticaret, Kurumsallaşma ve Yeniden Yapılanma alanlarında yönetim danışmanlığı hizmeti veriyoruz. Can Çirişoğlu Danışmanlık'ın hizmet alanı Harvard Business School Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgül Gök'ün katılımıyla Stratejik Planlama, Stratejik Finans Yönetimi, Kurumsal Finans Performans Yönetimi, Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi, Yatırım ve Uluslararası Finansman alanlarını da kapsamıştır. Amerikan, Alman ve uluslararası Türk firmalarında bugüne kadar 19 yıl süresince üst yönetim danışmanlığı hizmeti veren Prof. Gök, deneyimlerini bünyemizde Türkiye'ye aktarıyor" dedi.

KURUMSAL DÖNÜŞÜM YOLCULUĞU

EGEV ile Can Çirişoğlu Danışmanlık birlikteliği ile kurulan EGEVDEM'in kurumların gelecekte var olmaları açısından sürdürülebilirliği sağlamaya yönelik işlevsel yönetim alanlarında "Geleceğin Yönetsel Dönüşümü Projeleri" yürüteceğini söyleyen Çirişoğlu, "Kurumlar için güncel önem taşıyan finansman, kriz yönetimi ve stratejik yönetim gibi pek çok konuda danışmanlık ve eğitim hizmeti almak isteyenler www.egevdem.com adresinden bilgi edinebilirler" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Egev Kobi'leri Geleceğe Taşıyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement