Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Şahin: "Hükümetin 'Kaynak Yok' Demesi Kabul Edilemez" - Son Dakika
Güncel

Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Şahin: "Hükümetin 'Kaynak Yok' Demesi Kabul Edilemez"

Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Şahin: "Hükümetin \'Kaynak Yok\' Demesi Kabul Edilemez"

Kırıkkale'de KESK'e bağlı Sendikalar Hükümetin zam taleplerini geri çevirmesi ve uyuşmazlığa gidilmesi üzerine Kırıkkale nin Cumhuriyet meydanında basın açıklaması yaptı.

28.05.2012 21:04

Kırıkkale'de KESK'e bağlı Sendikalar Hükümetin zam taleplerini geri çevirmesi ve uyuşmazlığa gidilmesi üzerine Kırıkkale nin Cumhuriyet meydanında basın açıklaması yaptı. Hükümetin 'kaynak yok' açıklamasının kabul edilemez olduğunu belirten Eğitim-Sen Kırıkkale Şubesi Başkanı Yüksel Şahin, gerekli yasal çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi.

KESK'e bağlı sendikalar memur zammı konusunda hükümetle anlaşmazlığa düşülmesi üzerinde basın açıklaması yaptı. Zam için yeterli kaynağın olmadığı yönünde yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını belirten Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin şöyle konuştu:

'Hükümet derhal kamu emekçilerinin 23 Mayıs'ta bir kez daha üretimden gelen gücünü kullanarak haykırdığı 'Grevsiz toplu sözleşme, toplu sözleşmesiz sendika olmazö sloganımıza uygun, uluslararası sendikal normların gereklerini yerine getiren bir yasanın çıkarılması için görevini yerine getirmelidir. AKP Hükümetini Kamu Görevlileri Hakem Kurulu ile Devam Edecek Süreci Baskılamaya Dönük Girişimlerine Son Vermesi Konusunda Uyarıyoruz. Özellikle Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan kanal kanal gezerek, 'kaynak yok, ilave zam verirsek bütçeye 25 milyar TL'lik ek bir yük getirir bu durumda da vergileri artırmak zorundayızö diyerek gerçekleri çarpıtmaktadır. Oysa bu ülkede yaşayan herkes vergi yükünün büyük bölümünün işçi ve emekçilerin sırtında olduğunu bilmektedir. AKP hükümetinin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana kesintisiz bir biçimde yaptığı 'kopyala-yapıştırö bütçelerde gelir beklentisinin büyük bölümünü çalışanların ödediği gelir vergisi ve dolaylı vergilere dayanmaktadır. Hükümetin 'sermayeye bonkör emekçiye cimriö bu tutumu toplu sözleşme görüşmelerinde bir kez daha net olarak ortaya çıkmıştır. Sadece 2009 Temmuz'undan bugüne kadar sermaye kesimine 157 milyar dolarlık kaynak aktarmayı öngörürken, son olarak geçtiğimiz Nisan ayında sermayeye 3 milyarı aşan teşvik verirken kaynak bulmakta zorlanmayan hükümetin kamu emekçilerine gelince 'kaynak yokö demesi asla kabul edilemez. Buradan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na da bir çağrıda bulunuyoruz: 23 Mayıs'ta ortaya çıkan iradeyi görmezden gelmeye sizin de hakkınız yok. Kamu emekçilerinin taleplerinden ve ülke gerçekliklerinden kopuk olarak yapacağınız her değerlendirme, zaten tartışmalı olan 'bağımsızlığınızıö daha da sorgulanır hale getirecektir. Ülkenin tüm kamu emekçileri ve emeklileri sizden hükümetin ' noterliğiniö yapmanızı değil, kamu emekçilerinin 23 Mayıs'ta bir kez daha ortaya koyduğu iradesini temel almanızı bekliyor. KESK, bundan sonra atacağı adımları yetkili kurullarında süreci her boyutuyla değerlendirerek kamu emekçilerinin iradesi ve beklentilerine uygun biçimde şekillendirecektir. İnsanca bir yaşam için kamu emekçilerinin sesi ve taleplerinin takipçisi olmayı kararlılıkla sürdürecektir. Tüm kamu emekçilerini bu süreçte bir kez daha tüm çıplaklığıyla ortaya çıkan yandaş sendikacılık anlayışını iş yerlerinde mahküm ederek, 23 Mayıs'ta ortaya koydukları iradeye sahip çıkmaya çağırıyoruz.ö

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Şahin: 'Hükümetin 'Kaynak Yok' Demesi Kabul Edilemez' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement