Eğitimin Çekirdeğinde Saklı Bir Sır; Sabır! - Son Dakika
Güncel

Eğitimin Çekirdeğinde Saklı Bir Sır; Sabır!

Eğitimin Çekirdeğinde Saklı Bir Sır; Sabır!

Bilgi Evi üyelerinin sosyal ve kültürel gelişimine destek veren Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın öğretmenlerin de gelişimine ve eğitimine önem veriyor.

10.12.2015 13:51  Güncelleme: 13:52

Bu kapsamda Bilgi Evi ve Gençlik Merkezi öğretmenlerine yönelik gerçekleştirilen hizmet içi eğitim seminerlerinin ikincisinde eğitimci, yazar Selim Gündüzalp ile "Eğitimde Sabır" konusu işlendi.

Bilgi Evi ve Gençlik Merkezi öğretmenlerinin, üyelerine daha kaliteli aynı zamanda etkin hizmet sunmalarını ve toplumumuzun kültürünü oluşturan değerlerimizin üyelerimize aktarımını kolaylaştırmak amacıyla düzenlenen seminer kapsamında konuşmacı olarak yazar ve bir eğitimci olan değerli hocamız Selim Gündüzalp katıldı.

Pozitif enerjisi ve samimiyetiyle tüm salonu etkisi altına alan değerli hocamız konuşmasına kısa bir dua ile başladı. "Dua az bir şey değildir. Belki de en başta ve en sonda olması gerekendir" diyerek duanın önemini ifade etti. Eğitimde öğretmenlerin inisiyatif almaları gerektiğini belirten hocamız, Mehmet Akif'in bir hatırasını naklederek inisiyatif alan bir öğretmenin bu millete Mehmet Akif'i nasıl armağan ettiğini anlattı.

Bununla beraber adaletli olmanın da bir o kadar önemli olduğunu açıkladı. Kimsenin vazifesinin önemsiz olmadığını özellikle öğretmenlerin daha fazla dikkat etmeleri gerektiğini ifade eden hocamız en ufak bir ihmalin ileride büyük sıkıntılara neden olacağını belirtti.

Bir öğrencinin zorlu olmasının öğretmenlere katkı sağlayacağını ifade eden hocamız tüm eğitimcilere sabırlı olmalarını tavsiye ederken sabırlı olmanın öğrenciyi kazanma yolunda en önemli ölçüt olduğunu belirtti. Kendi öğrencilik hayatından bir hatırayla da bunu açıkladı.

Değerli hocamız Selim Gündüzalp konuşmasına başlarken yaptığı gibi yine bir dua ile konuşmasını tamamladı. Daha sonra öğretmenlerimiz kitaplarını imzalattı ve çekilen hatıra fotoğrafının ardından program sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eğitimin Çekirdeğinde Saklı Bir Sır; Sabır! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement