Elif Erbakan AK Parti'ye Yüklendi - Son Dakika
Güncel

Elif Erbakan AK Parti'ye Yüklendi

Elif Erbakan AK Parti\'ye Yüklendi

Saadet Partisi'nin eski lideri merhum Necmettin Erbakan'ın kızı, SP Genel İdare Kurulu üyesi Elif Erbakan Altınöz, "3 ay önce büyük acı yaşadık.

27.05.2011 18:01

Saadet Partisi'nin eski lideri merhum Necmettin Erbakan'ın kızı, SP Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Elif Erbakan Altınöz, "3 ay önce büyük acı yaşadık. Ama acının ardından baktığımızda şükrolsun ki sağlığında gözünün içine baka baka ihanet edenlerden olmadık. Bizim için en büyük teselli kaynağı budur. Dünya menfaatleri elde edeceğimiz halde tabirimi mazur görün ki bir grup ışığa, ampule üşüşen sinekler gibi menfaatlerimizin peşinden gidenlerden olmadık" dedi.

"Sizlerle aynı acıyı paylaşıyoruz. Sadece kan bağıyla bağılı olduğumuz babamızı değil, sizin gibi davamızın liderini kaybettik. Büyük acı yaşadık ama acının ardından baktığımızda şükrolsun ki kendisin sağlığında kendisinin gözünün içine baka baka ihanet edenlerden olmadık elhamdülillah . Bizim için en büyük teselli kaynağı budur. Bu çatının altında kalanlar, hala her türlü zorluğa rağmen, bu çatının altında bulunanlar gerçek sadıklardandır. Gitmedik ve gitmeyeceğiz. Peki neden inatla hala burada durmaya devam ediyoruz? Dünya menfaatleri elde edeceğimiz halde, tabirimi mazur görün ki bir grup ışığa, ampule üşüşen sinekler gibi menfaatlerimizin peşinden gidenlerden olmadık da neden hala buradayız? Bunun cevabı yaşantımızın gayesidir. "

Türkiye'nin komşusu Müslüman ülkelerde ve Orta Doğu'da yaşananların tesadüf olmadığını ve hiçbir Müslüman'ın 'Bizi ilgilendirmez' diyemeyeceğini anlatan Erbakan, şöyle devam etti: "Orada Doğu sanki kazana kepçe sokularak karıştırılıyor. Orta Doğu'da ve Müslüman ülkelerde yaşanan karışıklıkların hiçbiri tesadüf değil. Birileri düğmeye basıyor. İç karışıklıklarda işin acı tarafı hangi tarafı tutarsak tutalım, her şart altında Müslümanlar ölüyor. Tüm bunlara 'Bize ne?' diyemeyiz. Çünkü sıra bize geliyor. Büyük İsrail için aynı oyunlar Türkiye'de de oynanacak. Doğu ve Güney Doğu dahil Allah korusun Türkiye heba edilecek. "

Türkiye'de 30 milyon hiçbir geliri olmayan insan yaşadığını, kalan çoğunluğun da 680 lira asgari ücretle geçinmeye çalıştığını anlatan Elif Erbakan, gençleri de eleştirerek 'Gençleri görünce bunlar gerçekten Osmanlı'nın torunları mı diye düşünüyorum. Artık büyüğünü saymayan, küçüğüne şefkat göstermeyen, tamamen materyalist bir nesil yetişiyor" ifadesini kullandı. M. Akif Ersoy'un 'Allah bu ülkeye bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın' sözlerini anımsatan Erbakan, şöyle devam etti: "Kurtuluş savaşında ellerinde sabanla, sopayla savaşıp vatanını koruyanlar 13-14 yaşındaki gençlerdi. Şimdi gençlerin birinci önceliği telefon kontörü. TV'de gençlere sünnet ve farz nedir? diye soruyorlar. 30 gençten biri doğru yanıt veriyor. Bunlar AKP'nin 9 yıllık iktidarında yetişen gençler. Televizyon programlarının hepsi bir amaca hizmet ediyor. Yemekteyiz yarışmasında yemeği beğenmiyor, peçeteye tükürerek 'İğrenç' diyorlar. Oysa bizim inancımızda nimet kutsaldır. Kanal değiştiriyorsunuz, Evlilik programında gençlerimiz, hatta nine ve dedelerimiz örf ve adetlerimizi bir kenara bırakıp, evlenmek için şartlarını ev, araba, para olarak sıralıyor. Bir başka programda 5 dakikalık şöhret uğruna aile içinde kalması gereken sırlarını, kayınvalidesinin, eltisinin, yengesinin yapmış olduğu herşeyi ortaya döküyor. "

KEL BAŞA ŞİMŞİR TARAK

Elif Erbakan Altınöz, konuşmasının son bölümünde ise, neden AK Parti'yi eleştirdiğini şu sözlerle dile getirdi:

"Bize neden sürekli AKP'yi eleştiriyorsunuz 'önceden birlikte çalışmadınız mı' diyorlar. Babama sorduklarında 'Onları seviyorum ama vatanımızı daha çok seviyorum' demişti. AKP, Milli Görüşten ayrıldıktan sonra 9 yılda neler yaptı, baktığımızda eleştirmemek mümkün değil. Başbakan İstanbul projesini açıkladı. Yeni Boğaz projesini detaylarını bilmediğimiz için tamam eleştirmeyelim. Kötü de demeyelim. Ama ülkemi karış karış dolaşırken, Güneydoğu ve Doğu Anadolu'yu gördükten sonra bu proje 'Kel başa şimşir tarak' projedir. İstanbul'da zenginlerin yaşayacağı, yeni yalı ordusu. Ankara'da açıklanan projeye bakıyoruz; Orda Doğu'nun en büyük hayvanat bahçesi yapılacakmış. Babam rahmetli Erbakan'n çok gülerken bir fotoğrafı vardı. Bu projeler açıklanınca babam hayatta olsa yine öyle gülerdi diye düşündüm. İnsan kendini gülmekten alamıyor. Bunlar yerel yönetim projeleri. Başbakanın açıklayacağı projeler değil. Başbakan herhalde, 12 Haziran seçimlerinde Meclise giremeyeceğini anladı. İstanbul ya da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmayı düşünüyor ! Bu projeleri geliştiriyor, diye düşünüyorum. "

Toplantıya katılan kadınlar "Mücahit Erbakan, Başbakan Kamalak', 'Türkiye yanıyor, Erbakan'ı arıyor', 'Hocaya sadakat şerefimizdir' diye slogan attılar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elif Erbakan AK Parti'ye Yüklendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement