EMC Forum 18 Ekim'de… Kaçırmayın! - Son Dakika
Güncel

EMC Forum 18 Ekim'de… Kaçırmayın!

EMC Forum 18 Ekim\'de… Kaçırmayın!

EMC'nin bu yıl 6.'sını düzenleyeceği EMC Forum etkinliği, 18 Ekim Perşembe günü, İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek.

02.10.2012 15:49

Bine yakın sektör temsilcisini ağırlayacak olan EMC Forum 2012, Bulut ve Büyük Veri konuları çerçevesinde, "İşinizi+BT'yi+Kendinizi Dönüştürün" temasına odaklanacak.

EMC'nin müşterilerilerine yüksek kaliteli, çok üreticili çözümler sunan güçlü ortaklıklar yaratmayı amaçlayan Teknoloji İş Ortakları organizasyonunu yöneten Başkan Yardımcısı, Global Pazarlama CTO'su, Chuck Hollis Forum 2012'nin açılış konuşmasını üstlenirken, etkinliğin ev sahipliğini ise EMC Türkiye Genel Müdürü Önder Sönmez yapacak.

Gelecek yıl içerisinde Türkiye'deki şirketlerin %62'si büyük bir dönüşüm geçirecek

EMC Forum öncesinde Forum içeriği ve EMC'nin "Türkiye'deki Şirketlerde BT Dönüşümü" üzerine gerçekleştirdiği araştırma sonuçları hakkında bilgi veren EMC Türkiye Genel Müdürü Önder Sönmez; "Türkiye'deki şirketlerin BT dönüşümüne bakış açısını yansıtan, kapsamlı bir araştırma gerçekleştirdik. Araştırma, şirketlerin Bulut ve Büyük Veri analitik araçlarından tam olarak faydalanmak için işletmelerini dönüştürmekte olduklarını gösteriyor. Teknolojileri tam bir kaldıraç olarak kullanmak isteyen işletmeler, Veri Bilim Adamı ve Bulut Mimarı gibi yeni rolleri benimsemek ve yeni çalışma yöntemlerini olanaklı hale getirmek zorunda kalacaklar" dedi.

Kapsamlı sonuçları EMC Forum 2012 ile birlikte paylaşılacak olan araştırma; Türkiye'de şirketlerin yüzde 62'sinin gelecek yıl içerisinde büyük bir dönüşüm geçireceğini öngörüyor. Araştırmanın bulguları, Türkiye'deki şirketler için ticari konulardaki en önde gelen amaçların; yeni çözümler ve ürünlerin geliştirilmesi (%49), gelirlerin artırılması (%46) ve veri yönetiminin ve analiz/analitik çalışmaların geliştirilmesi (%42) olduğunu belirtiyor.

Araştırmanın sonuçları incelendiğinde 4 ana yargı ön plana çıkıyor:

• Şirketlerin BT Becerileri Dönüşüm Geçiriyor

• Büyük Veri, sektörde yeni kazananlar ve kaybedenler yaratacak

• Türk şirketleri için "güven" önemini koruyor

• Bulut, geleneksel BT Mimarilerinin yerini alıyor

Bulut Mimarları Gündemde

Bulut teknolojilerinin ve Büyük Veri kavramının sektörde yeni iş kolları ve görevler yaratacağını ortaya koyan araştırmaya göre şirketlerin yüzde 60'ı, veri depolama ve yönetimini BT alanındaki en önemli konu olarak görüyor ve şirketlerin yüzde 49'u, yeni çözümler veya ürün geliştirmeyi, ticari alandaki en önemli öncelikleri olarak gösteriyor.

EMC Forum 2012 katılımcıların, Bulut ve Büyük Verinin bilişim sektörünün dönüşümündeki etkisini keşfetmelerini ve onlara, işlerini dönüştürerek rekabet güçlerini nasıl artırabileceğine dair ipuçları sunmayı amaçlıyor. Aynı zamanda EMC Forum 2012, katılımcılara sektörün uzman isimleri ve uzman markaları ile tanışma fırsatı da sunuyor. Katılımın ücretsiz olduğu etkinliğe online kayıt, www.turkey.emc.com/forum adresi üzerinden yapılmaktadır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel EMC Forum 18 Ekim'de… Kaçırmayın! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement