Emekçi Kadınlar Günü Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Emekçi Kadınlar Günü Etkinliği

Emekçi Kadınlar Günü Etkinliği

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Etkinliği düzenlendi.

09.03.2012 09:44

Keşan Belediye Başkanlığı, Kent Konseyi, Eğitim Sen, Tüm Bel Sen, SES, Genel İş ve CHP Kadın Kolları işbirliği ile organize edilen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Programı 8 Mart 2012 Perşembe günü gerçekleştirildi.

Etkinlikler ilk olarak saat 12.15'te Şehitlik Parkı önünde kortej yürüyüşü ile başladı. Buradaki korteje Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve eşi CHP Keşan Kadın Kolları Başkanı Şengül Özcan, CHP Keşan İlçe Başkanı Salim Yatıkçı, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile yaklaşık 250 kadın katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren kortejin ardından Keşan Belediyesi Tiyatro Topluluğu kadına uygulanan şiddeti içeren bir oyunu sokakta sergiledi.

Oyun izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Tiyatronun ardından SES Keşan Temsilcisi Emel Pehlivanoğlu, Kadın Platformu adına 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili olarak bir konuşma yaptı ve tüm Kadınların Günü'nü kutladı.

Keşan Belediyesi Kadınlar Şenliği

Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Kadınlar Şenliği Programını organize etti. 8 Mart 2012 Perşembe günü saat 15.00'de başlayan şenlik Keşanspor Düğün Salonunda Keşanlı kadınların katılımıyla gerçekleşti.

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, gelen konuklara hediyeler dağıttı ardından yaptığı konuşmayla, dünyadaki ve Türkiye' deki kadınların durumlarına değinerek, kadınların yaşadığı zorluklardan kurtulmaları için mücadele vermelerini belirterek, ''Herkes yuvasında mutlu olsun, Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nüzü kutlarım.'' dedi.

Ardından, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle hazırlanan bir slayt sunumu gerçekleştirildi.

Slayt sunumunun ardından Keşan Belediyesi Çağdaş Kadınlar Halk Oyunları Topluluğu gösterisini sundu.

Halk Oyunları Topluluğu'nun gösterisi izleyenler tarafından beğeniyle izlenirken, bu gösterinin ardından Keşan Belediyesi Kent Orkestrası bir konser verdi.

Show TV'de yayınlanan "O Ses Türkiye Yarışması" na katılan ve 1.olan Keşanlı Oğuz Berkay Fidan'da saat 16.30'da etkinliğe katıldı. Fidan, boğazından rahatsız olması nedeniyle şarkı seslendiremedi.

Oğuz Berkay Fidan, 17 Mart'ta yarışmadaki 5 arkadaşı ile Keşan Belediyesi'nin düzenleyeceği konsere tüm Keşanlıları davet etti.

Yoğun bir katılımın yaşandığı etkinlik müzik eşliğinde eğlence ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Emekçi Kadınlar Günü Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement