En Anlamlı Öğretmenler Günü Hediyesi - Son Dakika
Güncel

En Anlamlı Öğretmenler Günü Hediyesi

En Anlamlı Öğretmenler Günü Hediyesi

Çankırı'nın Şabanözü ilçesine bağlı Karahacı köyünde yaşayan ve doğuştan yüzde 99 fiziksel ve bedensel engeli bulunan Sıla Karsavuranoğlu, haftada iki kez 30 kilometre yol giderek kendisine evde eğitim hizmeti veren öğretmeni Necati Taşkın'a...

24.11.2012 16:31

Çankırı'nın Şabanözü ilçesine bağlı Karahacı köyünde yaşayan ve doğuştan yüzde 99 fiziksel ve bedensel engeli bulunan Sıla Karsavuranoğlu, haftada iki kez 30 kilometre yol giderek kendisine evde eğitim hizmeti veren öğretmeni Necati Taşkın'a Öğretmenler Günü'nde gül hediye etti.

Şabanözü Şehit Fatih Somuncu İlköğretim Okulu'nda zihinsel engelliler öğretmeni olarak görev yapan Necati Taşkın, haftada iki kez 30 kilometre yol giderek doğuştan fiziksel ve bedensel engeli bulunan 11 yaşındaki Sıla Karsavuranoğlu'na gönüllü olarak evde eğitim hizmeti veriyor. Sıla'yı ilk gördüğünde durumun kendisini etkilediğini ve çok üzüldüğünü anlatan Taşkın, "Sıla'nın eğitimini tamamlayamayacak olması beni gerçekten çok üzdü. Zaten bedensel ve zihinsel engeli var, bu çocuğa eğitim verilmesi gerekir diye düşündüm ve 2 hafta önce derslere başladım" dedi.

Sıla'nın evinin görev yaptığı ilçeye 30 kilometre uzaklıkta olduğunu ifade eden Taşkın, "Ben kendi arabamla gönüllü olarak buraya geliyorum ve Sıla'ya yardımcı olmaya çalışıyorum. Haftada Sıla'yla 2 gün 10 saat ders işliyoruz. Köy ilçeye 30 kilometre olmasına rağmen beni görmek Sıla'yı, Sıla'ya bir şeyler öğretebilmek de beni mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.

Taşkın, "Derslere giderken Sıla'ya ufak tefek şekerler, çikolatalar alıyorum. Bu gerçekten Sıla'yı çok mutlu ediyor. Sıla'yla artık aramızda öğretmen-öğrenci ilişkisi başladı. Verdiğim ödevleri ve boyamaları severek yapmaya başladı" şeklinde konuştu.

Sıla'da 2 haftada olumlu değişiklikler yaşandığını söyleyen Taşkın, "Eğitimin sonunda zihinsel ve bedensel engelli olmasına rağmen farklılıklar görüyorum. Eğitimlere sene sonuna kadar seve seve devam edeceğim ve bu süre boyunca Sıla'da büyük değişim olacağına inanıyorum. Sıla eğitimler sonunda gereken başarıyı gösterecektir" diye konuştu.

Şabanözü İlçe Milli Eğitim Müdürü Refik Olgun ise, özürlü bir öğrencinin okula gidememesinin kendilerini üzdüğünü belirterek, konuyla ilgili çalışma başlattıklarını ve Necati Taşkın'ın gönüllü olarak eğitim vermeyi kabul ettiğini söyledi.

Çocuklarının okul heyecanını yaşamasının kendilerini mutlu ettiğini belirten anne Sultan Karsavuranoğlu ise, Sıla'da değişiklikler yaşandığını dile getirerek, zor şartlar altında çocuklarına eğitim veren Necati Taşkın'a teşekkür etti.

Doğuştan yüzde 99 fiziksel ve bedensel engeli bulunan Sıla Karsavuranoğlu, öğretmeni Necati Taşkın'a Öğretmenler Günü'nde gül hediye etti. Gülün 5 yıllık öğretmenlik hayatı boyunca aldığı en anlamlı hediye olduğunu belirten Taşkın, Sıla'ya teşekkür etti. - ÇANKIRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel En Anlamlı Öğretmenler Günü Hediyesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement