Engellilerin Ulaşım Sorunu Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Güncel

Engellilerin Ulaşım Sorunu Masaya Yatırıldı

Engellilerin Ulaşım Sorunu Masaya Yatırıldı

Engellilerin ulaşım sorunlarının en aza indirgenmesi için toplantı düzenlendi.

09.12.2011 15:15

Engelli vatandaşların ulaşımda yaşadığı sorunlara çözüm bulmak amacıyla Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent yönetiminin temsilcilerinin de katıldığı bir toplantı düzenledi. Toplantıda engellilerin ulaşımda yaşadıkları sıkıntı masaya yatırılırken bu konudaki aksaklıkların nasıl çözülebileceği görüşüldü.

GENİŞ KATILIM

Sekapark Otel'de gerçekleştirilen toplantıya Kocaeli Vali Yardımcısı Ali Sözen, İl Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Yalçınkaya, Büyükşehir Ulaşım Dairesi Başkanı Abdulmuttalip Demirel, Kara Ulaşım Şube Müdürü Salih Kumbar, Trafik Denetleme Şube Müdürü Şube Müdürü Murat Şeker, Kocaeli Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Ayhan Ersöz, Altı Nokta Körler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Pınar Çatalkaya ve derneklerin yönetim kurulu üyeleri ile Kocaeli'deki tüm kooperatif temsilcileri katıldı.

BÜTÜN TARAFLAR GÖRÜŞ BİLDİRDİ

Kocaeli Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Emniyet Teşkilatı, Trafik Şube, Engelli Dernekleri ve kooperatif yöneticilerinin katıldığı toplantıda, engellilerin ulaşımı ile ilgili görüşler bütün taraflardan alındı. Kocaeli Vali Yardımcısı Ali Sözen engelli vatandaşların halk otobüslerinden yararlanırken karşılaştığı sorunların paylaşılması için bu toplantıyı düzenlediklerini ifade etti. Sözen, bu toplantıdan çıkacak sonuçla problemlerin en aza indirgenmesini amaçladıklarını kaydetti.

CEZA VERİLDİ

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Abdulmuttalip Demirel indirimli ya da ücretsiz seyahat kart sahipleri tarafından farklı konularda 2 bin 200 ün üzerinde yazılı şikayet geldiğini ifade etti. Demirel bu şikayetlerin ilgili mercilerce yapılan değerlendirme sonucunda bin 900 'e yakın şikayete cezai müeyyide de bulunulduğunu belirterek engelli vatandaşlardan gelen şikâyetlerde azami özen gösterildiğini ve hassas olan bu konuda üzerlerine düşen tüm yasal yükümlülükleri yerine getirdiklerini aktardı.

PERSONEL EĞİTİMİ

Daire Başkanı Abdulmuttalip Demirel engelli vatandaşların rahat ulaşımını sağlamak için birçok hizmet yürüttüklerini belirterek tüm özel toplu taşıma sürücü personellerine Türkiye'de sadece Kocaeli'de uygulanan 3 günlük eğitimlerin verildiğini kaydetti. Bu sayede engellilerin hakları konularında tüm bilgilendirmelerin yapıldığını belirten Demirel, bu çalışmaların toplu taşıma hizmetlerinde sorunların en aza indirgenmesi için olduğunu ifade etti.

GEREKİRSE SİVİL POLİS

Engelli dernek yöneticileri ve kooperatif yetkililerinin de şikayet ve önerilerinin alındığı toplantıda sonunda bir değerlendirme yapan Kocaeli Valisi Yardımcısı Ali Sözen, genel olarak, büyük ve çözülemeyecek sorunun olmadığını, bu tür şikâyetlerin farklı kooperatif ve sürücü personellerin değişikliği ile çözülebileceğini ifade etti. Vali Yardımcısı Sözen, engelli vatandaşlarımızın yasal çerçevede haklarını mutlak suretle aramalarını, verilen hakların sadece kendileri için verildiğini, bu hakkı yasal olmayan kişilerin kullanmasına izin vermemelerini kaydederek gerekirse toplu taşıma araçlarına İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle sivil polis memuru koyularak gerek engelli gerekse sürücü personellerin denetlenebileceğini belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Engellilerin Ulaşım Sorunu Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement