Engin Alan'a Cenaze İzni - Son Dakika
Güncel

Engin Alan'a Cenaze İzni

Engin Alan\'a Cenaze İzni

Balyoz'da aldığı 18 yıl hapis cezası onanan MHP Milletvekili Emekli Korgeneral Alan'a, kayınvalidesinin cenazesi sebebiyle 2 gün izin verildi.

17.02.2014 10:45  Güncelleme: 11:55

Balyoz davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Korgeneral Engin Alan'ın kayınvalidesi Fatma Nebiye Yener hayatını kaybetti. Engin Alan cezaevine girdikten sonra damadı emekli Albay Yılmaz Çetin'i ve annesi Ayşe Alan'ı da kaybetmişti.

CEZAEVİ 2 GÜN İZİN VERDİ

Balyoz Planı davasında aldığı 18 yıl hapis cezası onanan MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan'a, kayınvalidesinin cenazesine katılabilmesi için 2 gün izin verildi.

Avukat Ayhan Nacak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sincan Cezaevi'nde bulunan Alan'ın, tedavi gördüğü Ankara GATA'da dün sabah yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle vefat eden kayınvalidesi Fatma Nebiye Yener'in cenaze törenine katılabilmesi için mahkemeye başvurulduğunu söyledi.

Mahkemenin Engin Alan'a yol hariç 2 gün izin verdiğini aktaran Nacak, müvekkilinin Ankara'dan İstanbul'a hareket ettiğini kaydetti.

İKİNDİ VAKTİ TOPRAĞA VERİLECEK

Fatma Nebiye Yener'in cenazesi, Eyüp Sultan Camisi'nde ikindi vakti kılınacak namazın ardından Eyüp Sultan Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

İLK ACI HABER DAMADINDAN GELMİŞTİ

Engin Alan'ın cezaevinde aldığı ilk acı haber, silah arkadaşı ve kızı Pelin Çetin'in eşi olan emekli Albay Yılmaz Çetin'in vefatıydı. Engin Alan 'oğlum' dediği Yılmaz Çetin'in Ankara Kocatepe Camisi'ndeki cenazesine katılamadı. Yılmaz Çetin'in cenazesinde, Engin Alan için hazırlanan yaka kartını eşi Nevin Alan taşıdı. Nevin Alan ve Pelin Çetin cenazeyi asker selamıyla uğurladı.

İKİNCİ ACI HABER ANNEDEN

Engin Alan için ikinci acı haber annesi Ayşe Alan'ın 19 Aralık'taki vefatı oldu. Ayşe Alan için Eyüp Sultan Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine Engin Alan özel izinle katıldı. Cenazede herhangi bir açıklama yapmayan Engin Alan o geceyi de ailesiyle birlikte evinde geçirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engin Alan'a Cenaze İzni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • ADEMOĞLU: SÖZÜN BİTTİĞİ YER... İNŞALLAH KOMUTANIMA YAPILAN HAKSIZLIK ENİNDE SONUNDA ORTAYA ÇIKACAKTIR. EĞER VATANINI SEVMEK SUÇSA BEN DE BU SUÇA ORTAK OLANLARDANIM. RABBİM HER ŞEYİ GÖREN VE BİLENDİR... 40 1 Yanıtla
  • vatandaş: Yazık Askerlerimiz ne hale düşürdünüz 31 8 Yanıtla
  • hikmet: öncelikle kahraman komutanımızın başı sağolsun.annemize Allah rahmet eylesin,günahlarını affetsin. kahraman askerlerimizden geçmişin intikamını almak için yapılan haksızlıklar,sahte belgeler,yalancı şahitler.tek tek ortaya çıkıyor.bakın başbakanın danışmanı kendisi itiraf ediyor.bunları başbakan kendi söylemiyle '' paralel devlet-paralel örgüt '' yaptı diyor.adama sorarlar bunlar devlete nasıl sızdı.hiç kusura bakmayın ama iktidara gelmek için akp bunların her dediğini yaptı.devletin tüm birimlerini bunlara teslim etti.askerleri mahkum ettirirken hep birlikte el ele kutlama yapıyor,hep birlikte zafer çığlıkları atıyorlardı. iş menfaat ve çıkarsavaşı dostları karşı karşıya getirdi.iktdar bu sefer karşı saldırıya geçti.ne oldu.eski dostlar şahsi çıkar için birbirine düştü olan millete oldu.suçlu olan varsa cezasını çeksin buna kimsenin itirazı yok ama Sn Engin Alan gibi haksız yere yatan,mağdur suçsuz askerler yeni bir düzenlemeyle derhal salınmalı. 32 0 Yanıtla
  • EŞSİZ ASENA: Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. bu dünyada kulların adaleti sizden yana değil ama yüce rabbimin adaleti herzaman sizden yana olsun.sizin gibi bir askere bir kahramana yapılan bu haksızlığı yüce rabbim görüyor ve biliyor. 30 2 Yanıtla
  • Nizamettin: Pkk lılar serbest serbest dolaşırken komutanlar sadece cenazede dışarı çıkarılıyor. 24 5 Yanıtla
  • dersim karakuş: hala yaşiyormu bu vatan hayini alan oldu yalan 10 15 Yanıtla
    serkan türk: türkiyede vatan hayini APO ve onun yolundan gidenlerdir.tek gerçek budur 0 0
  • ali kartal: yaw arkadaş bu adamda bütün sevdiklerini hapiste kaybetti...allah sabır versin,kimse yerinde olmak istemez... 23 0 Yanıtla
  • Şamil: Sevgili kardeşlerim.Bu komutanımızı ve diğer komutanlarımıza bütün bu olanları reva gören düşünce ile bu gün ayakkabı kutularını icat eden düşünce birebir aynı düşüncenin tohumları.Burada yazıyorsunuz sağolasnıız ama yüzde yüz doğruyu öğrenmek isityorsanız durum bu.Dün aldanan hükümetti bu gün hem hükümet hem millet.Dün madur olanlar paşalardı.Bu gün madur durumda olan hem hükümet hem millet.Her iki cinayettede kullanılan silahın baristiği maalesef aynı.Mermisi Cübbe ve makinası üniforma ile kamufle edilmiş bir silah. Bizler ve bizim gibilerde aslında aynı olan olayı iki farklı cepheden farklıymış gibi habire sabah akşam hasımane yazıp duruyoruz buralarda.Birileride büyük bir ustalıkla ipleri karışmasın diye bu gölge oyununu sürdürebildiğince devam ettiriyor.Ne dersiniz?Aklınızı kurcalayın kardeşlerim, biraz kurcalayın hadi... 14 0 Yanıtla
  • yalan yalan: sahte kahraman 3 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement