Ereğli Belediye Başkanı'ndan, Erdemir Genel Müdürü'ne Ruhsat Cevabı - Son Dakika
Güncel

Ereğli Belediye Başkanı'ndan, Erdemir Genel Müdürü'ne Ruhsat Cevabı

Ereğli Belediye Başkanı\'ndan, Erdemir Genel Müdürü\'ne Ruhsat Cevabı

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı CHP'li Halil Posbıyık, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Genel Müdürü Oğuz Özgen'in, yaptıkları yeni tesisler için belediyeden ruhsat alamadıkları yönündeki iddialarına cevap verdi.

26.08.2011 16:02

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı CHP'li Halil Posbıyık, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Genel Müdürü Oğuz Özgen'in, yaptıkları yeni tesisler için belediyeden ruhsat alamadıkları yönündeki iddialarına cevap verdi.

Erdemir Genel Müdürü Oğuz Özgen, önceki günkü açıklamasında, geçtiğimiz günlerde fabrika içinde büyük bölümü inşaat halinde olan 6 binalarını ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürleyen Ereğli Belediyesi'ne tepki göstermişti. Özgen, Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın, 12 Haziran seçimlerinde CHP 3'üncü sıra milletvekili adayı olan eşi Neriman Posbıyık'ın seçilememesinin ardından mühürlemelerin yaşandığını ileri sürmüştü. Başkan Posbıyık, fabrika içinde istihdamı artırmaya yönelik yaptıkları tesisler için belediyeden ruhsat alamadıklarını ileri süren Özgen'e, makamında basın toplantısı düzenleyerek cevap verdi.

Özelleştirilmeden önceki dönemde Erdemir'in bütün ruhsatlarını zamanında aldığını belirten Başkan Posbıyık, 2006'da OYAK'ın Erdemir'i almasından sonra ruhsatların alınmamasından şikayetçi olduklarını söyledi. Erdemir'de yeni istihdam yaratılmasını engelledikleri yönünde suçlamalarla karşılaştıklarını belirten Başkan Posbıyık, "Bu memlekette yeni istihdam alanlarının yaratılmasını en fazla isteyen kişi benim. Benim başında olduğum belediyenin, bu yeni istihdam alanlarının yaratılmasını engellemekle suçlanması kadar saçma bir düşünce daha ne olabilir?" dedi.

"Sayın Özgen; sana bilgi az verilmiş veya kendin öğrenmek istememiş olacaksın ki sanki bakkaldan çiklet, çikolata alıyor gibi 'Bizim ruhsatlarımızı vermiyorlar' diye kelamlar ediyorsun" diyen Başkan Posbıyık, ruhsat alınması için yapılması gereken işlemleri anlattı. Başkan Posbıyık, "Bu işlemleri her vatandaş, her işadamı, her esnaf, işletme, işyeri nasıl yapıyor ve kanun hükümlerini yerine getiriyorsa sen de getireceksin. Senin diğer işletmelerden ne farkın var? Burası bir padişahlık yönetiminde değil, devletin koymuş olduğu kanun ve yönetmelikler çerçevesinde yönetilen bir şehirdir. Kimseye bu kanunlar çerçevesinde taviz verme gibi bir niyetimizin olma şansı asla ve asla yoktur" diye konuştu.

Mühürlemelerin, seçimlerden sonra yapıldığı yönündeki eleştiriye de cevap veren Başkan Posbıyık, şöyle konuştu:

"12 Haziran seçimleri ile mühürleme olaylarını özdeşleştirmeye çalışıyorsun. CHP olarak Zonguldak bölgesindeki oylarımızı yüzde yüz oranında artırdık. Tabii eşim Neriman Posbıyık'ın milletvekili olmasını çok arzu ederdik. Özellikle Ereğli'nin geleceği için. Ama kısmet olmadı. Halkımız böyle takdir etti. Halkımızın kararına saygı duyuyoruz. Ne var ki, sendika temsilcilerinin fabrika içinde 'Neriman Posbıyık'a oy vermeyeceksiniz' propagandalarına rağmen, Erdemir'den tahmin edemeyeceğiniz kadar yüksek tepki oyları aldık. Allah sağlık verirse, 2014 yılında yeniden belediye başkanlığına adaylığımı koyacağım ve en az yüzde 70 veya 75 ile yeniden seçileceğim. "

Erdemir'de çalışan sayısının taşeron işçileriyle birlikte 5 bin 700'e düştüğünü ileri süren Başkan Posbıyık, bin 500 kişinin de işten atılması için hazırlık yapıldığını iddia etti. İşten çıkarılacakların listesinin hazırlandığını öne süren Başkan Posbıyık, yakında Erdemir'in başka bir holdinge satılması için gerekli zeminin şimdiden hazırlandığı söylentilerinin de olduğunu söyledi.

Başkan Posbıyık, işten çıkarılacak işçiler için her zaman mücadele edeceğini de söyledi. - Zonguldak/ Eregli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ereğli Belediye Başkanı'ndan, Erdemir Genel Müdürü'ne Ruhsat Cevabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement