Ertuğrul Fırkateyni Şehitleri Ataşehir'de Anıldı - Son Dakika
Güncel

Ertuğrul Fırkateyni Şehitleri Ataşehir'de Anıldı

Ertuğrul Fırkateyni Şehitleri Ataşehir\'de Anıldı

Japonya'nın Kuşimoto kıyılarında batan Osmanlı Fırkateyni Ertuğrul'da şehit olanlar, facianın 123'üncü yılında Ataşehir'deki Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi'nde anıldı.

06.04.2013 17:54

Japonya'nın Kuşimoto kıyılarında batan Osmanlı Fırkateyni Ertuğrul'da şehit olanlar, facianın 123'üncü yılında Ataşehir'deki Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi'nde anıldı.

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen geleneksel "Ertuğrul Fırkateyni Şehitlerini Anma Günü"ne; Ali Nihat Gökyiğit Vakfı (ANG) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nihat Gökyiğit, Japonya Başkonsolosu Keiji Fukuda ve askeri erkan katıldı.

Törende konuşma yapan ANG Vakfı Başkanı Gökyiğit, trajik bir faciayla biten Ertuğrul Fırkateyni'nin yolculuğunun, Türk ve Japon halklarını birbirine yakınlaştırdığını vurgulayarak, "İki millet arasında gelecek nesillerin de sürdürmekten fazlasıyla onur duyacağı bir dostluğun temellerinin atıldığına inanıyorum" dedi.

Japonya Başkonsolosu Keiji Fukuda da, "Bilindiği gibi Ertuğrul Fırkateyni, Osmanlı Deniz Kuvvetleri'ne aitti ve 1890 yılında Japonya'ya yapılan iade-i ziyaretten dönerken tayfuna yakalanmış, Kuşimoto açıklarında batmıştı ve 527 Türk denizci şehit olmuştu. Bu elim kaza, Japonlarla Türkleri yakınlaştırdı ve aralarında güçlü bir dostluk oluşmasını sağladı. Türkiye'de ve Japonya'da daha fazla insanın Ertuğrul Fırkateyni kazasından haberdar olmasını, müşterek yardımlaşmaya dayalı nesilden nesle aktarılan daha fazla hikayeye tanık olmasını arzu ediyorum. Böylelikle iki ülke arasındaki dostluğun daha da güçleneceğine inanıyorum" diye konuştu.

Anma töreninin ardından ziyaretçiler, Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi bünyesindeki doğal bitki alanlarını, rengarenk lale ve sümbüllerle bezeli İstanbul Bahçesi'ni gezdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ertuğrul Fırkateyni Şehitleri Ataşehir'de Anıldı - Son Dakika


Advertisement