Erzurum Valisi´Ni Duygulandıran Ziyaret - Son Dakika
Son Dakika Logo

Erzurum Valisi´Ni Duygulandıran Ziyaret

Erzurum Valisi´Ni Duygulandıran Ziyaret
07.06.2010 21:16

Kırgızistan, Irak, Afganistan, Kazakistan ve Moğolistandan Gelen 7 Öğrenci, Vali Sebahattin Öztürk'ü Ziyaret Etti

Kırgızistan, Irak, Afganistan, Kazakistan ve Moğolistandan gelen 7 öğrenci, Vali Sebahattin Öztürk'ü ziyaret etti

Kazakistanlı Yersayin Amrin'in, Zeki Müren'in 'Bir Yangının Külünü' şarkısını söylemesi ise valiyi duygulandırdı.

ULUSLARARASI Türkçe Olimpiyatları'na katılan öğrenciler, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ve Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş'u makamında ziyaret etti. Kazakistanlı Yersayin Amrin'in, Zeki Müren'in 'Bir Yangının Külünü' şarkısını söylemesi Vali Öztürk'ü duygulandırdı.

Kırgızistan, Irak, Afganistan, Kazakistan ve Moğolistandan gelen 7 öğrenciyi kabul eden Vali Sebahattin Öztürk, Türkçe Olimpiyatları kapsamında yapılan etkinlikleri televizyondan izlediğini belirtti. Öğrencilerin Türkiye'ye büyük bir heyecan getirdiğini ifade eden Öztürk, "Yabancı uyruklu öğrencilerin Türkçemizi çok güzel konuşması beni gururlandırdı. Yabancı öğrencilerin Türkiye'deki bir gencin sunumundan daha sahici ve gerçekçi bir sunum yapabiliyor. Türkçeyi bu kadar güzel konuşabilen öğrencileri Erzurum'da ağırlamaktan zevk alıyoruz" dedi. Vali Öztürk'ün makamında şiir okuyup, şarkı söylediler. Kazakistanlı Yersayin Amrin'in, Zeki Müren'in 'Bir Yangının Külünü' şarkısını söylemesi ise Valiyi duygulandırdı. Vali Öztürk, "Şarkıda geçen sözlerin anlamını biliyor musun? diye sorduğu Amri, 'evet' diyince alkışladı.

Ötey yandan 11 öğrenciden oluşan başka bir öğrenci grup Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş'u ziyaret etti. Başsavcı Sinan Kuş, bir süre söhbet ettiği öğrenciler saat ve Türk Bayrağı hediye etti. Kuş, öğrencilerle Atatürk büstü önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum Valisi´Ni Duygulandıran Ziyaret - Son Dakika


Advertisement