Esad Ailesine İsviçre'den Şok - Son Dakika
Güncel

Esad Ailesine İsviçre'den Şok

Esad Ailesine İsviçre\'den Şok

İsviçre; Esma Esed, annesi ve kardeşlerinin de aralarında olduğu 12 Suriyeli'yi 'kara liste'ye aldı.

23.04.2012 17:00  Güncelleme: 09:41

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in eşi Esma Esed, annesi ve kardeşlerinin de aralarında olduğu 12 Suriyeli, bankaları ile ünlü İsviçre'de 'kara listeye' alındı.

İsviçre Ekonomi Bakanlığı, bu 12 kişinin İsviçre'deki varlıklarının da dondurulduğunu açıkladı.

İsviçre Ekonomi Bakanlığı, aralarında Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in eşi Esma Esed'in de bulunduğu 12 Suriye vatandaşı için ülkeye giriş yasağı getirdi. Bu kişilerin İsviçre'deki hesap ve varlıkları donduruldu.

Ekonomi bakanlığı tarafından yapılan kara liste ile Esma Esed'in yanı sıra Esma Esed'in annesi Anisa, kız kardeşi Buşra ve erkek kardeşi Manal'ın İsviçre'ye girişleri yasaklandı.

İsviçre Ekonomi bakanlığından yapılan açıklamaya göre kara listeye alınan 12 kişi içinde Suriyeli işadamları da bulunuyor.

ESAD'IN DUDAK UÇUKLATAN SERVETİ

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ve ailesinin serveti 50 milyar doları buluyor. Paranın yarıdan fazlasının kontrolü tamamen Beşşar Esed'in elinde. Dünyanın en değerli şehirlerinde arazileri bulunan Esed ailesinin, İsviçre bankalarında da nakit hesapları var.

Esed'in sadece Malibu adalarında 17 milyon Dolar değerinde gayrimenkulu var. Bunun dışında İsviçre bankalarında 2 milyar dolara yakın nakit bulunduruyor.

Esed ailesi, ülke genelindeki büyük şirketlerin neredeyse tamamına sahip. Beşşar Esad'ın kuzeni Rami Maklouf, şirketleri yöneten isim. Free shop, hava ulaşımı, telekom, emlak, petrol ve inşaat, ailenin içinde bulunduğu sektörler arasında geliyor. Beşşar Esed dışında amcası yani eski devlet başkanı Hafız Esed'in kardeşi Rıfat Esad'ın da 10 milyar dolara yakın şahsi serveti var.

Aileinin; Suriye dışında Londra, İspanya, Fransa ve Amerika'da değişik sektörlerde yatırımları mevcut.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Esad Ailesine İsviçre'den Şok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement