Esir Gazeteciler Aileleriyle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Esir Gazeteciler Aileleriyle Buluştu

Esir Gazeteciler Aileleriyle Buluştu

Aylardır Suriye'de rehin olan Türk gazetecilerin havaalanında aileleriyle buluştuğu an, yürekleri burktu.

13.05.2012 02:32  Güncelleme: 10:46

Suriye'de aylardır rehin kaldıktan sonra Tahran üzerinden Türkiye'ye gelen gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun, Atatürk Havalimanı'nda büyük bir sevgi çemberiyle karşılandı.

Gazeteci Adem Özköse, kendisini VIP salonunda bekleyen 3 çocuğunu kucaklayarak bir süre hasret giderdi. Daha sonra kendisini karşılamaya gelen sevenlerinin tekbir sesleri eşliğinde aracına doğru ilerlemeye çalışan iki gazeteci, yakınlarının yoğun ilgi ve sevgi gösteriyle omuzlara alındı.

"BİZİ ESAD TARAFTARLARI KAÇIRDI"

Adem Özköse ve Hamit Coşkun, İstanbul'a ayak bastıktan sonra kendilerini bekleyen Başbakan yardımcısı Beşir Atalay ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

Adem Özköse, kendilerini Esad taraftarlarının kaçırdığını belirtirken 53 gün boyunca arkadaşı Hamit Coşkun'la ayrı ayrı hücrelerde tutulduklarını söyledi. Özel bir işkenceye maruz kalmadıklarını ancak gerekçesiz olarak özgürlüklerinin kısıtlanmasının da bir işkence olduğunu söyleyen Özköse, kaçıran grubun, kendilerini bir şeylerin karşılığında vermek istediğini de sözlerine ekledi.

Kameraman Hamit Coşkun ise zor günler geçirdiklerini ve ilk altı gün Adem Özköse'nin sesini duyamadığı için öldüğünü sandığını ancak altıncı gün sonunda ilk kez Özköse'nin sesini duyduğunu söyledi.

DAVUTOĞLU AÇIKLAMIŞTI

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bugün erken saatlerde iki gazetecinin Tahran'a doğru yola çıktığını, onları teslim almak için de uçak gönderileceğini açıklamıştı. Davutoğlu, gazetecilerle telefonla konuştuğunu belirterek katkısından dolayı İran'a teşekkür etti.

Başbakan Tayyip Erdoğan da gün içinde Hamit Coşkun'un babasını telefonla aradı.

GÜL: DURUMLARI HEP TAKİP EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye'deki Türk gazetecilerin serbest bırakılmasına ilişkin "Belki çok duyurulmadı ama Türkiye daima vatandaşlarının zor duruma düşmeleri halinde onları yakından takip eder'' dedi.

ARINÇ: ANNELER GÜNÜNDE ANELERİ BAYRAM EDECEK

Bursa'da incelemelerde bulunan Başbakan yardımcısı Bülent Arınç da Özköse ve Coşkun'un Türkiye'ye dönüşü hakkında şunları söyledi.

Bundan dolayı çok mutluyuz. Bildiğiniz gibi önceleri hayatlarından ümit kesilmişti. Kendileriyle herhangi bir irtibat kurulamamıştı. Daha sonra biz, Dışişleri Bakanlığımızın ve hükümetimizin bütün imkanlarını kullanarak, hayatta olduklarını, sağlıklı olduklarını, Türkiye'ye gönderilme noktasında bir gelişme sağlanmadığını biliyorduk. Bu kez de hem İnsan Hak ve Hürriyetleri Derneği'nin katkılarıyla hem de Türkiye'nin diplomasi alanındaki katkısı ile gazetecilerimizin güvenlikli bir yerde Türkiye'ye gelmek üzere olduklarını haber aldım. Bundan dolayı çok mutluyum. En azından bir anneler gününde Adem ve Hamit'in annelerinin, bu haberi bir bayram havasında kutladığını düşünüyorum.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Esir Gazeteciler Aileleriyle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement