Eski Almanya Cumhurbaşkanı Wulff Hakkındaki Beraat Kararı - Son Dakika
Güncel

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Wulff Hakkındaki Beraat Kararı

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Wulff Hakkındaki Beraat Kararı

TGD Başkanı Kolat: ''Bu karar memnuniyet verici''

27.02.2014 18:42

Almanya Türk Toplumu (TGD) Başkanı Kenan Kolat, "çıkar sağlamak" suçlamasıyla yargılanan eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff hakkında verilen beraat kararından memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Kolat, yaptığı yazılı açıklamada, göçmen kökenli insanlara gösterdiği tutumla örnek teşkil eden Wulff'un göç konusunu ve farklı kökenden gelen insanların bir arada yaşamasını bir yük değil, bir zenginlik olarak  gördüğünü kaydetti. Hannover Eyalet Mahkemesi'nin verdiği  beraat kararını hatırlatan Kolat, "Bu karar memnuniyet verici" ifadesini kullandı.

Wulff'un suçsuz olduğuna her zaman inandığını belirten Kolat, Türk toplumunun Wulff'a büyük sempati duyduğunu kaydetti.

Wulff, iki Almanya'nın birleşmesinin 20. yıl dönümünün kutlandığı 2010 yılında yaptığı konuşmada, İslam'ın Almanya'ya ait olduğunu ifade etmiş, göçmenlere yaklaşımı nedeniyle Türk ve Müslüman toplumunda büyük sempati kazanmıştı.

Aşağı Saskonya eyalet başbakanlığı döneminde de Aygül Özkan'ı Sosyal İşler, Kadın, Aile, Sağlık ve Uyum Bakanı olarak atayan Wulff, böylelikle Almanya'da ilkkez bir Türk ve Müslüman siyasetçinin bakan olmasını sağlamıştı.

2012 yılında görevinde istifa etmek zorunda kalan Wulff, 2008'de katıldığı bir festivalde 719,40 avroluk konaklama ve yemek masrafının bir yapımcı tarafından ödenmesi nedeniyle hakkında açılan davada beraat etmişti. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski Almanya Cumhurbaşkanı Wulff Hakkındaki Beraat Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement