Eski Almanya Cumhurbaşkanı Wulff'un Yargılanması - Son Dakika
Güncel

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Wulff'un Yargılanması

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Wulff\'un Yargılanması

Wulff'un eski sözcüsü Glaeseker, Gronewold ve Wulff'un dostça ilişkilerinin olduğunu söyledi.

22.01.2014 16:45

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un, 2008 yılında eyalet başbakanı olduğu dönemde katıldığı bir festivalde 719,40 avroluk konaklama ve yemek masrafını film yapımcısı David Groenewold'un ödemesi nedeniyle "çıkar sağlamak" suçlamasıyla hakkında açılan davada eski sözcüsü Olaf Glaeseker dinlendi.

Hannover Eyalet Mahkemesi'ndeki duruşmada ifadesine başvurulan Wulff'un eski sözcüsü Glaeseker, 2008 yılında Münih'te Wulff'un katıldığı festival ile ilgili hiçbir şey hatırlamadığını belirtti.

Glaeseker, hasta olduğu için Wulff ile Münih'e gidemediğini ifade ederek, gitmiş olsaydı bunu resmi fatura olarak kaydedeceğini söyledi.

Wulff ile festival hakkında konuşup konuşmadığını hatırlamadığını belirten Glaeseker, Wulff ile yapımcı Groenewold'un yakın ilişkisi olduğunu doğruladı.

Groenewold'u cömert biri olarak nitelendiren Glaeseker, Wulff ve Groenewold'un ilişkisini, "Yakın dostlukları var. Bu iş ilişkisinden öte bir ilişki" değerlendirmesinde bulundu.

14 Kasım 2013 tarihinde başlayan davada, Wulff'un ayrı yaşadığı eşi Bettina Wulff'un da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi tanık olarak dinlenmişti.

Hakim Frank Rosenow'un, başka tanıkların dinlenmemesi durumunda 20 Şubat'ta delillerin toplanmasını sonra erdirmesi ve kararını 27 Şubat'ta açıklaması bekleniyor. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski Almanya Cumhurbaşkanı Wulff'un Yargılanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement