Gazze'de, Şaron'a Askeri Geçit Töreni Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Gazze'de, Şaron'a Askeri Geçit Töreni Düzenlendi

Gazze\'de, Şaron\'a Askeri Geçit Töreni Düzenlendi

Gazze'de, ölen eski İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un cenaze töreniyle eş zamanlı olarak, askeri geçit töreni düzenlendi.

13.01.2014 19:05  Güncelleme: 19:48

Gazze'de, ölen eski İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un cenaze töreniyle eş zamanlı olarak, askeri geçit töreni düzenledi.

Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakan İsmail Heniye, törende yaptığı konuşmada, "Bu tören tek düşmanımız olan İsrail'e gönderilmiş bir mesajdır. İşgalci İsrail dışında ne yerel ne de bölgesel bir düşmanımız vardır. Güvenlik güçlerimiz, tüm Filistini kurtaracak çekirdek gücümüzdür" dedi.

İçişleri Bakanı Fethi Hammad da "Gazze'ye 6 mil uzaklıkta İsrail'in en azılı katili (Şaron) gömüldü. Gazze'de ise İslam ümmeti gücünü sergiliyor. Güvenlik birimleri, emniyeti sağlama ve direnişe destek verme görevinden bir an bile geri durmayacak" diye konuştu.

İslam Üniversitesi Siyasi Bilimler Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Hani El-Besus ise AA muhabirine yaptığı açıklamada böyle bir törenin, Şaron'un cenazesiyle eş zamanlı düzenlenmesinin, Hamas'ın "psikolojik açıdan" İsrail'e güçlü bir mesaj vermek istemesinden kaynaklandığını savundu.

"Direnişi yok etmek için yıllardır uygulanan baskı politikalarının başarısız olduğu" mesajının verilmek istendiğini ifade eden Besus, Hamas'ın "gövde gösterisi" niteliğindeki geçit töreniyle Şaron öldükten sonra da direnişin tüm gücüyle yerinde durduğunu vurguladığını dile getirdi. - Gazze

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazze'de, Şaron'a Askeri Geçit Töreni Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement